Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Să vă băgați umbrelele-n fund. Și să le deschideți

Cred că e foarte important să stabilim de pe acum că articolul ăsta n-are ca scop să denigreze o categorie socială, să demonstreze că „așa sunt ăștia, știam io!”, ori ce o să le mai vină unora în minte să comenteze și să creadă.

E doar o poveste despre personalități îndoielnice și despre cum în toate grupurile există oameni pe care ai vrea să-i lovești cu umbrela peste chakre.

#FărăViolență

Se făcea că acum ceva timp eram la un eveniment stradal, o cântare cu trupa. Și pentru că așa a hotărât bunuțul Dumnezeu a început să plouă. Cântam și lângă o biserică, vă dați seama ce deranj a fost pe ăl bătrân.

Lumea începuse să se împrăștie, ploaia fiind deranjată pentru că e udă. Într-un moment de inspirație paternă m-am gândit să apelez la cei care vindeau umbrele pe lângă scenă. Ce noroc pe mine, fix lângă scenă un cort Accept (comunitatea gay). Și aveau și umbrele. Așa că am fugit de pe scenă la ei să-i rog să împrumute/ofere câteva umbrele oamenilor din public.

Un fest frumix, nu?

Mi-a zis o doamnă (cu toate că nu vreau să-i estimez greșit orientarea și să intru într-o polemică demnă de Jordan Peterson) că „nu!”. Am stat secunde bune, în timp ce trupeții continuau fără mine, s-o rog să împartă câteva umbrele oamenilor veniți la eveniment. Nu era vorba doar de noi, ci de toți ceilalți care urmau să cânte. „Nu!”. „Umbrelele-s pe bani!”. 15 lei am aflat după. N-aveam portofelul la mine.

M-am enervat și m-am întors la treabă. Dezamăgit.

Dezamăgit că din tot cortul ăla plin cu oameni (trecuți prin chestii, îmi imaginez cum e să nu vrea cineva să te ajute, să te respingă, să nu-ți întindă un mâner de ajutor…) nu s-a găsit unul să spună „bă, poate e o idee bună să dăm niște umbrele oamenilor. Se vede frumos, e simbolul nostru, poate George spune ceva pe scenă că suntem oameni ok…”. Nu e de parcă n-am făcut asta până acum…

Dar pentru o astfel de reacție trebuie să ai tact și să înțelegi că niște umbrele în valoare de 100-150 de lei îți pot aduce mult mai mult înapoi.

În fața scenei erau tot felul de copii (prea aproape de scenă, după mine, și fără căști), dar se puteau sacrifica 3 umbrele pentru ei. Că vorba aia, or să crească și ei toleranți și vor înțelege ce frumos e să oferi.

Poate că am fost impulsiv și n-am înțeles gaura din bugetul celor de la Accept (cu toate că nu cred că-i cel mai sărac ONG). Cu toate astea, „NU!”-ul ăla a sunat foarte dur. Mi-a amintit de „NU!”-ul celor care nu vor vecini, prieteni, rude gay. Fix la fel.

Ploaia s-a oprit pentru 20-30 de minute. A reînceput puternic la următoarea trupă. Cortul Accept plecase deja. Cu tot cu umbrele. Oamenii rămași la concert au început să plece de la eveniment pentru n-aveau umbrele. Accept ratase un frumos moment de PR. Pentru că probabil 15 lei sunt 15 lei și nu acceptă să ofere nimic unei comunități care sunt ferm convins că-i susține.

P.S. 1 – titlul e o glumă bunicică în contextul dat, nu?

P.S. 2 – am aflat azi că cineva apropiat și-a cumpărat o umbrelă de la cortul Accept. Să vă spălați pe cap cu banii ăia. Evident, mă refer la doamna de la cort și echipa ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.