Oraș falimentar, primar falimentar

Cum ajung unii oameni să-și justifice votul pentru Firea mă depășește. Neuronii mei n-au ajuns nici până acum la o concluzie cu privire la victoria doamnei Firea la primăria din București.

Habar n-am ce o califica pentru o astfel de funcție, exceptând că avea în spate cel mai mare partid de la PCR încoace.

A fost votată că-i femeie? Dacă motivația a fost de sorginte feministă îmi pare rău să spun că votul către ea a fost un șut în… ovare.

Că-i „drăcoasă”/„bătăioasă”? Mna, are toate caracteristicile fizice ale unei femei pe care să nu-ți dorești s-o enervezi (dacă ne luăm după ceea ce am înțeles că e o non-știință a interpretării trăsăturilor faciale), dar doamna primar ne-a demonstrat că e un alt politician dâmbovițean, versiunea în fustă. Și cu sârmă. Ha.

E o fostă cititoare de prompter, un jurnalist care n-a excelat cu nimic. Ca ea mulți alții.

Bun, am stabilit, la aproape trei ani de la câștigarea funcției, că Firea ocupă un scaun degeaba. Undeva e un prompter necitit cu numele ei deasupra. Niște violuri rămân nerelatate de chipul ei grav și ochii ei deșertici.

Bucureștiul era un fiasco și înaintea de Firea. Capitala e sortită să fie aiurea pentru că-i un magnet de „oportunități” și atrage orice/păstrează orice. Până nu-i fură Clujul toată flama o să mai rămână acest Hollywood autohton unde toți cred c-o pot drege.

De când e Firea primar apa caldă a început să vină mai rece. Falimentul a fost aproape declarat. Primăria n-are bani, cu toate că banii veneau de la colegii de partid. Dar așa-i când e șerpărie, se mușcă între ei și îi lasă pe alegători să se spele la lighean.

Firea a preluat un oraș poluat, blocat, cu datorii, mizerabil și fără perspective. O să-l lase falimentar, la fel de blocat (asta dacă nu vopsește repede niște benzi de biciclete la mișto), la fel de poluat, jegos și fără perspective. Dar cu câteva festivaluri penibile și spoieli ocazionale. Îmi miroase că-n preajma alegerilor o să dea transport public gratuit. Până câștigă. Poate mai plantează și o statuie.

Penibilul alegătorului de Firea e că a votat un om care nici măcar nu locuiește în oraș.

Firea stă în Voluntari, vine cu girofar la muncă. Nu cred că a mers vreodată cu un tramvai, vede în poze plebea de la metrou, bicicliștii sunt legende și poluarea îi e străină că ea trage oxigen de Voluntari luat la caserolă. Nu știu de ce dracu’ n-am votat un primar care să locuiască în Huși și să dea directive prin Skype plecând de la ce-i spun consilierii.

E internetul plin de studii despre administrarea unui oraș, exemple din străinătate, studii. Cred că Firea stă doar pe Youtube și se uită la filmulețe cu pisici și javre din partid.

Firea nu-i cel mai prost primar din București, dar momentan e cea mai proastă primăriță. Cel mai probabil o să câștige și următoarele alegeri pentru că majoritatea atâta poate și o poți cumpăra cu orice pasăre măiastră.

Și oricum, cine să vină primar? Că-ți trebuie unul care să facă treabă, să facă „nasoale”, să supere șoferi, pietoni, să schimbe aerul orașului cu prețul scoaterii din zona de confort. Cine-i nebun să promită necesarul?  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.