Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Când scandăm “Nu știm ce vrem!”?

Cumva s-a obținut ce s-a dorit. Ponta a demisionat sătul să-l blesteme strada până la a III-a generație. A plecat și Piedone, nu înainte să lase în urmă o troiță. Oprea rezistă, într-un fel sau altul tot în picioare a căzut. Pare greu de stăvilit mormanul ăsta de mizerie cu girofar.

Până atunci Klaus a invitat strada la discuții.

Încă nu știu dacă-i o măsură populistă sau una sinceră. Puțină răbdare că-n curând aflăm pe cine trimite strada la Cotroceni și ce vor discuta. Îmi doresc să nu fie ALDE (subtil) Crăciun, băjeți de galerie, ori portavoci, dar majoritatea va decide, ca-n orice democrație. Văd că se cer personalități TV. Hai să vedem ce rezolvă. Să le acordăm credit măcar o săptămână.

Guran pare că refuză. Nu-și lasă meseria de jurnalist. Despot a recunoscut că e prea incompetent pentru politică, și jur că îți e mai mare dragul să-l votezi acum. E un nea Spirache modern. O să meargă Mândruță. Aștept cu entuziasm să-l văd cum se descurcă și dacă-l convinge pe Klaus că România e laică și sătulă de politicienii pătați, inclusive ăia din PNL.

Până atunci strada pare debusolată. Aseară cel mai potrivit slogan părea să fie “Atenție la agitator!”. Eu speram să se strige “Nu știm ce vrem!”. Sau mai corect “nu știm ce ne unește”. Pentru că gata, societatea s-a scindat și politicienii se bucură. Au sacrificat câțiva, dar atât. Ce să mai schimbi când la proteste se scandează despre tot și despre toate?

Se cere monarhie! Dacă-i țara plină de bufoni nu înseamnă că trebuie să ne întoarcem la încoronați. Se cere meritocrație! Și Daniela Crudu-i virgină. Se cere “Jos Corupția”! De parcă-i ceva fizic. Singurul mod în care poți să dai jos Corupția este să-ți botezi copilul Corupția și să n-o iei în brațe zilele astea. Au venit și dacomanii. Ei nu știu ce vor. Un imn național cu „Varză, brânză, viezuri”? În rest, pe cuvântul meu, că e nevoie de precizări cu subiect și predicat asupra cerințelor: ce vrei și pe cine vrei. Restul sunt, cum ar spune Ponta, sloganuri.

Din momentul ăsta schimbarea se face prin fiecare (încerc să mă îndepărtez de sloganul liberal).

Din momentul ăsta trebuie să avem grijă și minte la viitoarele alegeri. Să nu-i uităm pe cei care au gafat zilele astea. Și să nu-i uităm pe cei care-i susțin pe cei care au gafat. Și nu doar atât, dar trebuie să ne manifestăm la fel de vânjos și-n spațiul personal. Să fim la fel de virulenți oriunde se întâmplă o nedreptate, ori o mârșăvie: să-i denunțăm pe adepții nepotismului, micii corupți și bijnissmeni. Mai avem curajul ăsta dacă n-avem 10.000 de oameni în spate? Să știți că și dacă ajunge Adi Despot premier tot n-o să strângă el mizeria.

P.S. 1 – aseară s-a urcat unul pe crucea de la Universitate pentru a pune o coroană de flori deasupra. S-a găsit s-o facă în mijlocul protestului. Chiar și pentru un ateu a părut absurd să călărești cu picioarele o cruce doar pentru a pune o coroană deasupra.

P.S. 2 – Eu îl propun premier pe Busu de la Meteo. Din două motive: video-ul de mai jos și faptul că-i singurul care poate spune sincer “se anunță vremuri de rahat”.

Mesaj catre popi.

Posted by Adriana Popescu on Tuesday, November 3, 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.