Numele meu este anxietate și am George Bonea.

De atâta ură o să facem implozie

Nu știu dacă vedeți, dar cel puțin în mediul online România se cutremură cum nu cred că a făcut-o niciodată. Știu că pentru Roșia Montană au ieșit în stradă mii de oameni, dar totul s-a desumflat repejor când problema a fost băgată sub cearșaf și oamenii s-au simțit bine pentru ce au făcut. Dar acum…

Acum mocnește totul.

Am impresia c-o să facem implozie de atâta revoltă. Din ce în ce mai mulți oameni urăsc. Efectiv a apărut sentimental de ură. Nu de “lehamite” și “greață” cum ne obișnuisem. Vorbim de ură. Scot nihilistul din mine pentru o secundă și spun că suntem în prag de război civil 1 la 1. Fiecare pentru el. Pare că am ajuns până-n punctual încât să lovim și oamenii care nu mai strâng după câinii lor. Atât de rău ne dorim altceva-ul.

Se ceartă credincioșii cu ateii, politicienii cu apoliticii, tinerii cu bătrânii, politicienii între ei, etc. Toată lumea se ceartă cu toată lumea. Toți se urăsc de moarte și-și reproșează că nu merită țara asta. Deja se protestează pentru orice și nu știu cât o să mai țină asta cu protestul pașnic și silent walku’.

Se-mpute treaba și se strânge lațul pentru toți. L-am omorât p Ceaușescu în ziua de Crăciun, nici nu vreau să mă gândesc ce-și doresc majoritatea pentru ăia care umplu Casa Poporului. Frustrarea și foamea naște monștri.

Poate cea mai acută ură socială o resimte Preafericitul. Nu știu ce mai spun sondajele, dar în mediul online unde românul se simte mai curajos, este printre cei mai antipatizați români. Până nu demult era subiect de glume, dar deja discursul social e încărcat cu atâta ură și dispreț încât îmi e frică de ce e mai rău pentru el. Poate s-ajunge la brutalități precum… să-i zgârie Merțanu. Doamne ferește!

De ce trebuia Preafericitul să dea cu subsemnatul pe condica prezenței la Colectiv după tragedie?

Pentru că a fost angajat de popor să facă și muncă de teren. Eu îmi permit să nu-l cred că a stat p-acasă și s-a rugat. Dacă a dormit până la 12 și apoi a băgat Solitaire în pijamaua aurită până seara? Doar Dumnezeu știe… Și groaznic de el și BOR că nu se revoltă doar ateii. Ce bine era, că sunt doar vreo 2%, nu? Se revoltă și creștini declarați. Și ei sunt mulți.

Și clasa politică e în menghină. Parcă acum mai mult ca niciodată văd sensul SPP-iștilor din jurul lor. Dar hai că de atins nu-i atingi fizic. Dar spiritual cred că au făcut aproape toți cancer la aură de la blesteme și înjurături.

Piedone a scăpat ușor acum câțiva ani când și-a luat carnetul auto pe șpagă. Acum, intrat în UNPR, o să scufunde partidul în tandem cu Oprea și toți lingăii care au intrat recent în mizerie. Încep să cred că UNPR-ul o să ne provoace un dor imens de FSN-PDSR-PSD.

Mă bucur să văd că ne revoltăm. Sincer, parcă asta am așteptat toată viața. Să strigăm, să-i facem pe lideri să le fie frică de popor, nu ca-n Evul Mediu. Dar aici intervine cealaltă temere: ce e acest popor? Ce direcție vrea el? Cine o să răsară dintre răsculați să conducă lumea? Că n-o să putem toți. Unul tot se va impune. Și acel cineva, cum gândește, ce gândește? Da, toți vrem “bine”, dar “binele meu nu corespunde binelui tău”. Și atunci să vezi instabilitate.

 

Îmi e puțin frică de ce va să vie, dar aștept cu interes.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.