Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Câtă dreptate are Mădălin Ionescu făcându-ne proști?

N-am făcut un sondaj, dar dacă “cine se aseamănă se adună” înseamnă că și voi vă uitați la televizor la fel de des precum mergeți în concediu pe Insula Paștelui. Și noi ăștia stăm într-o bulă, înconjurați de prieteni ca noi, în domenii care au o legătură infimă cu porcăriile de la TV și apoi ne mirăm că la alegeri apar de nicăieri mase de oameni care trag balanța hăis.

Ăștia de spunem noi cu aroganță că destabilizează țara se mai uită și la TV, ba chiar unii-s fani Capatos/Ionescu/Măruță.

Și noi în răutatea noastră îi blamăm, dar s-a ridicat Baphomet Tabloidul, sau Mădălin Ionescu sub numele lui de gorilian, și ne-a explicat de ce suntem proști. Și suntem.

madalin 4

Mesaj adresat ipocritilor si naivilor care semnează petiții online împotriva show-urilor TV de tip tabloid !… Oameni buni …tabloidul de succes este făcut de oameni foarte deștepți ! In toată lumea ! Este un gen de presa care atrage un public foarte larg ! Televiziunea nu a fost creată pentru a culturaliza sau pentru a educa ! Doar idioții nevindecabili cred asta ! Rolul ei, in cel mai bun caz, este sa binedispună si sa informeze !”

Corect. Suntem ipocriți pentru că și nouă ne plac măscările, dar ne luăm doza din medii controlate, neintruzive, unde ne dăm acceptul de bunăvoie, cu maturitate. Că dacă erau la liber și accesibile pentru minți fragede, precum ce e la TV, ne enervam la fel de tare.

Da, sunt de acord că trebuie să ai o doză mare de naivitate să crezi că o petiție online va schimba VREODATĂ ceva.

Și da, tabloidele sunt făcute de oameni deștepți. Evident că oamenii deștepți exploatează oamenii proști. Așa s-a scris istoria mereu. Nici pomeneală altfel. Și normal că atrage un public “foarte larg”. D-acolo și expresia “mulți și proști”.

Și da, televiziunea n-a fost inventată pentru a culturaliza sau pentru a educa. O poți utiliza pentru asta, dar este utilă pentru divertisment. Și divertismentul e foarte variabil. Adică poți să dai Monty Python, sau poți să dai Vacanța Mare, dar când interesul tău e să exploatezi masele (și știm deja cum sunt ele) te vei rezuma la glume cu bășini și Urinela.

Legat de rolul de “informare”, Mădăline Ionescule, emisiunea ta se încadrează în categoria asta cum Leo de la Strehaia se încadrează la categoria “Mari Români de Cultură”.

madalin 3

Educația trebuie sa o primesti in familie, in scoli, facultăți si prin specializările ulterioare ! Dacă aștepți asta de la TV … esti mort , nu ai înțeles nimic, trăiești degeaba ! In nicio țara civilizata nu exista astfel de reacții ! Oamenii stiu acolo care este puterea telecomenzii si stiu ca televiziunea este un bussines cu fațete multiple ! Trăim intr-o țara in care TVR cultural a fost închis ! Despre ce vorbim ? Show-urile tabloide sunt de vina pentru asta ? Politicul si piața ! In cariera mea am făcut investigații la cel mai înalt nivel, am prezentat si emisiuni cu tenta culturală , am dat jos miniștri , am contribuit la lichidarea unor rețele economice toxice , periculoase ! Acum prezint un show tabloid ! Unul care tine in fata ecranelor, in fiecare noapte peste un milion de oameni ! Printre aceștia se număra , potrivit statisticilor primite, si foarte mulți intelectuali !”

Din nou CORECT. Educația se primește acasă. Acasă unde TV-ul lobotomizează. Unde ești sărac și nu-ți permiți cultură. Dar da, și la școli. Unde vin alți lobotomizați din medii diverse. Telecomanda este o putere, dar educația este un cost pe care nu și-l permit mulți. D-aia a murit TVR Cultural. Vorbea pentru puțini, pentru că în școli nu ești învățat să apreciezi cultura ci să tocești cultura. Dar asta e o discuție lungă și n-ai tu timp s-o purtăm pentru că ești prea ocupat cu viața Loredanei din Strehaia.

Și faptul că te privesc “intelectuali” nu-i o minune. Avem țara plină de intelectuali cu diplome la distanță. Dăm pe afară de intelectuali. Chiar și tu ai fost printre ei, dar precum știm de la școală “creierul e precum un mușchi. Nu-l lucrezi, se lasă”. Tu te-ai blegit de tot.

madalin 2

„Oare de ce ? Pentru ca acest show deștept, Wowbiz, binedispune, generează emoții, ridica probleme de viata ( intr-o maniera senzationalistica, da !) , stârnește controverse, generează fantezii si fascinație ! Da putina culoare vieții celor care il urmăresc ! Nu vrei sa vezi asta, da pe Animal planet si urmărește viata suricatelor!”

Probleme de viață ridică situația din Siria. WOWBiz ridică problema unor dereglați psihic și emoțional pe care-i pui pe un piedestal. Tu ești direct responsabil pentru valorile pe care le promovezi în țară. Viața suricatelor e mai emoționantă.

madalin 1

„Tabloidul asta pe care vânătorii de vânt il condamna este mai puțin nociv! Asa erau si poveștile fraților Grimm! Senzaționale! Wowbiz este o emisiune de entertainment! Ce e atât de greu de înțeles? Kanal D este un post privat! Nu trăiește din banii Statului!

Din nou, nu te pot contrazice. Kanal D este o mizerie, dar e una privată.

Verdictul e trist, în secolul ăsta tabloidele sunt opiumul popoarelor.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.