Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Jurnal „Bike Up Comedy” – Cap. 2

După cum bine știți, în vară plec să pedalez prin țară, să fac show-uri și să strâng bani pentru copiii cu autism. Puteți dona și cumpăra kilometri de pedalat de pe Galantom.

Acum îi contactez pe toți prietenii și cititorii bicicliști cu următoarea întrebare, utilă oricui se apucă de ciclisme: MTB sau cursieră?

Să facem un plan. O să merg minim 400 de kilometri. Maxim, cât mă țin picioarele. Majoritatea drumului pe șosea. Știu că nu avem drumuri extraordinare, dar alea pe care le avem, o să fiu la dreapta mașinilor, aproape de margine.

Momentan dețin un MTB Rockrider de la Decathlon, modelul de acum 4 ani. Grea, cam 13 kilograme și cu toate piesele din magazine, nimic schimbat. În medie prind cam 20 km/h. Dar cu bagaj în spate, arșiță și denivelări, să reducem totul la o medie de 15-17 km/h. Cam puțin.

Știu că viteza pe o cursieră crește considerabil, dar pot să găsesc una accesibilă în prețul de ~2.000 de lei? Lei, nu euro! Aștept cu interes orice sfat din partea celor care dețin o cursieră, ori au făcut țara pe MTB.

Întrebarea de bază e următoarea: să tunez MTB-ul, ori să merg pe o cursieră?

Mulțumesc anticipat pentru sfaturi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.