Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Vreau copil, dar tu n-ai ovare și eu n-am timp

Influență: fata vânătă din stația de autobuz

Bună.

Sunt Gridorie. Da, știu, am un nume ciudat. Așa au vrut ai mei să mă boteze, după Sfântul Gridorie. M-am născut pe 14 noiembrie și ai mei n-au avut inspirație, s-au uitat în calendar și Gridorie mi-a rămas. Dar nu despre asta voiam să-ți vorbesc.

Știi, eu te văd zilnic. Da, urci zilnic în autobuz de la aceeași stație. Te urci mereu la jumate, validezi cartela, deschizi telefonul și te apuci să citești una alta. Nu vreau să par un ciudat, că nu te urmăresc la modul ăla, dar ești super drăguță și aș vrea să te scot la o cafea.

Să știi că eu sunt un tip serios, adică nu-s genul care vrea o chestie de noapte. Eu mă implic serios în orice și cred că am putea face ceva frumos împreună. Știu, sufăr de defectul ăsta, că mă arunc așa aiurea cu capul în orice.

Mai ales în relații.

Nici măcar nu știu cum te numești, dar deja mi-am făcut planuri de viață cu tine. Pari genul care ar prefera marea în loc de munte și poate la vară vedem litoralul croat împreună. Nu știu, zic și eu.

Știi ce voiam să-ți zic? Ca să vezi că nu-s vreun ciudat, dar sunt atent: te îmbraci incredibil de subțire. Nu pari genul care nu-și permite haine, că văd etichete pe tine. E noiembrie și te văd în fiecare zi în blugi mulați, aproape trei sferturi, subțirei, gleznă goală, adidași și șosete scurte, un tricou sau un pulover destul de subțirel de care tot tragi să-ți acopere șira spinării și buricul. Apoi o gecuță.

Ești fashion, n-am ce spune, dar în unele dimineți tremuri de-mi vine să ard banca de lemn din stația de autobuz ca să-ți fie cald. Acum câteva zile aveai buzele vinete de frig. Nu era machiaj, nu? Mi-am dat seama.

Repet, ești fashion, super stilată, dar dacă-mi permiți că ne cunoaștem de ceva timp deja, puțin prostuță. Tu nu știi că în noiembrie e frig? Nu știi că există și haine frumoase, lungi și groase? Stai, nu te enerva, că nu-s genul care te vrea acoperită cu o burkă. Măcar să fie o burkă groasă și căptușită, dar nu se pune problema.

Mă gândesc doar să-ți fie cald și bine. Când îți mai cumperi cârpițele astea super trendy din mall să ceri și continuarea lor. Că-mi pare că tu porți și cumperi un singur strat de haine. E ca și cum te-ai duce la magazin să cumperi hârtie igienică și ai cere Zewa cu un singur strat… mă înțelegi?

E păcat, pentru că eu vreau lucruri serioase cu tine. Să nu par un ciudat, dar mă și văd tătic alături de tine. Parcă și văd să avem împreună o mogâldeață care să-ți moștenească gurița, ochii și fondul de ten.

Dar te rog eu, ai mai multă grijă de tine. Îmbracă haine, nu purta modă, că moda nu ține de frig.

Și că tot vorbeam de copii, cum facem cu asta? Că dacă avem noroc și nu-ți congelezi tu ovarele încercând să stai în trend, eu chiar n-am cum să scap mai repede de la birou și să te găsesc trează și cu chef acasă. Ce facem? Când facem sex/copilul? În concediu? O să fiu cam tristuț, dar dacă nu ne iese atunci?

Trebuie să mai încercăm și acasă, dar eu am niște deadline-uri la muncă, șeful îmi tot spune că „suntem o familie” și e posibil să-mi crească și funcția. Nu neapărat salariu, dar funcția îmi crește sigur. O să am mai multe cuvinte în engleză în funcție, asta e sigur și super.

O să vin cam târziu acasă și e posibil să lucrez puțin și de acasă. Nu-ți face griji, mănânc ceva repede, luat din oraș. Îmi cumpăr un burger, o pizza, ceva, nu te deranja să gătești.

Stau puțin în pat cu laptopul în brațe și, dacă nu adormi între timp, facem dragoste!

În weekend-uri e posibil să lucrez, deci nu cred că putem face prea multe atunci. Ți-am zis că sunt prins cu niște proiecte tari. Am înțeles de la conducere că în cazul în care câștigăm proiectul ăsta o să rupem piața și o să fim pe growth anul ăsta. Știi și tu ce înseamnă asta: un revenue mai mare pentru companie. Sună extraordinar. Și pot. Asta pot. Încerc să vin și mai devreme acasă. Promit.

Dar da, nu știu cum să facem cu copilul. Mă încurcă puțin ca să fiu sincer. Mă gândesc să nu fim retrograzi ca părinții noștri, ci să tragem acum tare cu munca, fiind și tineri, ne facem carierele, și apoi facem câți copii vrem. Vrei așa? Cum sună?

Știu că e puțin presiune pe amândoi, că avem nevoie de bani, am pleca și noi în concedii și apoi mai sunt și cei de la Coaliția pentru Familie care ne susțin, dar ne și presează…

E greu. Sper să ne iasă și să facem și copilul și cariera și să avem și timp de noi. Cam multe. La unele poate că trebuie să renunțăm. Asta e, viața nu-i perfectă.

Important e să ne iubim și să încercăm.

Dacă nu, dăm vina pe gay și asta e. Glumesc. Sau nu, nu știu, n-am avut timp să mă gândesc la asta.

Îmi ești dragă. Mâine plouă. Poartă și tu cizmele. Nu? Nu se asortează cu restul? Sunt mai potrivite sandalele? Mna, tu știi mai bine. Să nu mă aștepți. Vin târziu acasă. Da, avem niște meeting-uri importante și vorbim direct cu un CEO din State. Îți dai seama, e mega-important.

Sunt atât de fericit că te-am întâlnit. Suntem o familie frumoasă. Noi doi.

Te pup, am primit un mail și un call pe Skype.

 

Cuplu modern în pat. El lucrează pe laptop și ea vrea atenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: