Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Poftă de intimitate

Îmi spune un prieten acum ceva timp „bă, tu te mai dai cu bicicleta? Că n-am văzut nimic pe Facebook…”. Răspunsul a fost „da”. Zilnic la muncă și aproape în fiecare weekend câte o tură spre undeva încercând să rezist la cât mai mulți kilometri.

N-am știut… dacă n-ai pus nimic”.

Auzind asta am început să-mi pun niște întrebări:

  1. Oare înainte postam așa des pe Facebook încât oamenii cred că acum nu mai fac nimic? (posibil… posibil…)
  2. Oare dacă nu pui pe Facebook, în general, ceilalți nu cred că ieși din casă?

Și așa am ajuns să-mi instalez o aplicație pentru sport. Strava. Mi-a zis lumea că-i distractivă, vezi pe ce trasee merg alții cu bicicletele, pe unde aleargă ș.a.m.d..

După vreo 5 minute de butonare mi-am dat seama că-i un fel de Facebook al sportului. Adaugi prieteni, te uiți la pozele lor, la rute și performanțe. Doar că unii (chiar mulți) postează drumul de acasă până la muncă. Nu-i neapărat un lucru rău, dar… văd unde stai. Uneori foarte exact. Chiar trebuie?

Și nu cred că-s paranoicul ăla care nu vrea să spună unde locuiește de teama hoților, dar în dezbaterile despre vlogging am spus mereu că nu mi se pare cool/trendy/sănătos să-ți arăți toată casa și toate bunurile. Pentru cei care se uită la vlog-ul meu e destul să știți că am un scaun, bicicletă și un perete. Dar n-am fost mereu așa. Acum câțiva ani o filmam și pe mama lu` mama dacă voiam endorfine și atenție. Așa-i când nu se joacă părinții cu tine în copilărie.

Continuând raționamentul „n-ai pus nimic pe Facebook”, m-am gândit la faptul că, probabil, sunt mulți care cred că eu nu mănânc în oraș.

Pentru că sunt foarte rare momentele când dau un check-in la vreun restaurant, pub, bombă. Nici selfie-uri la masă nu fac și apar în câteva pe an. Ba chiar aș putea trece ca anorexic din moment ce nu (mai) pozez mâncarea.

Pot să vă spun un secret? Dacă-mi sunteți prieteni pe Facebook și exagerați cu fotografii de la masă/sport/călătorii nu-mi sunteți în newsfeed. Aveți unfollow din prima zi de „prietenie” dacă îmi arătați în fiecare oră cum vă autostimulați așteptând like-uri pentru activități de zi cu zi.

Îmi pare rău că oamenii nu mai țin la intimitatea lor, descoperind că poți face bani/faimă arătând totul. Aici putem îndrepta un mare deget mijlociu spre industria de divertisment de la TV.

Acestea fiind zise, vă las acest text pentru următoarea perioadă, fiind plecat în concediu.

Intimitate plăcută și, nu uita, nimănui nu-i pasă de tot ceea ce faci. Ești foarte neinteresant, cu toate că alergi zilnic în jurul blocului. Cât despre faptul că mănânci… WOW! Ești un pionier al speciei!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.