Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Bărbații când răcesc nu răcesc. Mor!

Influență: Ibuprofen. Multe

Vrem sau nu să recunoaștem, femeile sunt mult mai puternice. În fața unor probleme ce țin de viață și de moarte par mai stăpâne pe ele. Ce vedem noi în filme cu masculul feroce care rămâne stăpân pe sine când e la un pas de moarte, și cum femeia se smiorcăie în brațele lui, astea-s toate manțucării hollywoodiene. În mod normal bărbatul s-ar văita ca un copil, ar dramatiza totul, în timp ce femeia de lângă el l-ar bate pe monstru, ar complete lista pentru cumpărături și ar termina și pedichiura. Că așa-s ele.

Poate varsă o lacrimă pentru un cățel, sau o pisicuță, dar nimic mai mic de un iepuraș nu le emoționează. Și virușii sunt foarte mici. Poate doar un penis mic să le înduioșeze, dar nu mărimea contează, nu?

Cel mai teribil “monstru” pentru bărbați este răceala/gripa. Nu există boală care să destabilizeze mai mult o ființă umană. Te slăbește, te enervează, te moleșește și te bagă-n pat, unde transpiri, n-ai chef de nimeni și de nimic.

Nu vrei să auzi că “nu erai răcit” dacă te îmbrăcai mai bine, beai siropul de cătină, mâncai fructe sau te odihneai mai mult. Unii părinți n-au habar câtă vitamina C zace-ntr-o shaorma. Multă.

Cum e bărbatul răcit? Groaznic. Oribil. Îmi e milă de femeia de lângă mine și sincer n-o înțeleg cum rezistă smiorcăielilor. Partea plină e c-o pregătesc pentru plod, partea proastă e că până și piciul e posibil să-mi spună “tati, exagerezi, ești doar puțin răcit”. Ce știu ei! Ignoranța oamenilor sănătoși care te privesc de pe marginea patului și nu înțeleg că transpiri respirând.

Asta-i problema. Răceala te face inapt. Și-s multe boli care te reduc, dar de răceală mai scapi și tocmai lucrul ăsta te enervează. Că nu știi când! Și vrei mai repede. D-aia n-o să vezi niciodată oameni răciți și fericiți. Am întâlnit bolnavi de cancer sau HIV fericiți, dar niciodată răciți fericiți.

Știi bucățica aia de piele dintre nări? Când ești răcit, pentru că-ți ștergi prea des nasul, devine cea mai uscată zonă de pe Pământ. Nimic nu-i mai uscat. Nu, nici măcar aia. Nici dacă e moartă de 200 de ani.

Acestea fiind zise, mai bag o pastilă de Ibuprofen, mai încălzesc un Teraflu, mai pun de un ceai și-mi aduc aminte de șosetele cu oțet și frecția cu spirt care-ți întindea pielea ca pe o cocă. Toate bune de nimic pentru că știm de la mame: “Răceala tratată ține o săptămână. Fără tratament o duci șapte zile”.

 

3 răspunsuri

  1. N-ai loc să răcești de bărbați. Dacă îndrăznesc să strănut, se aude imediat un miorlăit „daa! Și pe mine simt că mă ia!”. Sau daca spun că mă doare capul sau stomacul sau orice, aud că și pe el îl doare, dar mai tare. După care urmează o interogație retorică, la plural: „Oare de la ce ne-a luat?”. Păi pe mine…habar n-am. Iar tu te-ai luat după mine :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.