Georgeisme

Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Vreau mașină. Recomandări?

Mă gândeam zilele trecute să-mi cumpăr o mașină. Inițial nu voiam asta. Ba chiar eram pornit să-mi fac abonament pe viață la RATB și să-mi mai cumpăr o bicicletă, pliabilă. Dar văd că pedeapsa asta care stă acum pe scaunul de Primar n-are de gând să facă nimic pentru transport așa că hai să distrugem planeta împreună.

Știu, aș putea sta sardinat în autobuz/metrou, dar am ajuns la nivelul ăla de barosăneală încât vreau să stau sardinat în trafic la semafor, în propria caroserie cu 4 roți mirosindu-mi propriul aer condiționat. Se trăiește bine din blog, ce să zic.

M-am uitat pe site-uri. Toată lumea spune că-i bine să cumperi mașină SH că dacă o cumperi de nouă îi scade valoarea la jumate imediat ce ai ieșit cu ea din magazin.

Mă bătea gândul de o electrică. Dar sunt scumpe. Scumpe și micuțe. Altfel cred că-i combinație cu ele. Am și cum s-o încarc la bloc, că-mi face tata cablu lung, cum a făcut la toate celelalte electrocasnice. Suntem singura familie care-și poate face pâine prăjită în parcarea blocului, având cablu nelimitat. D-aia nu-mi fac probleme că nu-s benzinării electrice prin țară. Trag cablul după mine.

Dar scumpe.

Și hibridele sunt o combinație. Nu știu încă ce să spun despre ele. Nu știu cât de bine e să-ți cumperi o astfel de mașină la mâna a doua. Par pretențioase. Sunt bune? Fiabile? Se simte la consum? Pute aerul a oxigen pe lângă posesorii de hibrid?

Benzinară? Să fie consum mic. Nu-s vitezoman, poate să aibă motor de drujbă.

Motorină? Sunt zvonuri că prețul diesel-ului o să bubuie, unde mai pui că poluează rău. Nu vreau să mă simt responsabil pentru Groenlanda. Și cu portofelul gol.

Asiatice? Nemțești? Franțuzești? Parcă-i selecția pe Pornhub.

Oricum, sfatul vostru îl vreau în legătură cu altceva: unde o pun după ce o cumpăr?

Mă uitam dimineață, în drum spre muncă, să văd care-i situația pe stradă. E nasoală. E ridicolă. E absurdă.

Știți plăcuțele alea cu cifre de la intrarea în parcările mall-urilor? Alea care-ți arată câte locuri sunt libere. Avem nevoie de așa ceva la intrare în București.

O să ies din magazin cu mașina și-o să mă proptesc într-o coadă până acasă. Acasă unde n-am unde să parchez. Lângă bloc e ocupat, pe trotuar e ocupat, pe prima bandă a străzii e ocupat și încet dar sigur se ocupă și a doua bandă.

Cu puțin noroc găsesc un loc liber de parcare la două guri de metrou distanță. Ori în Ilfov. Mai știu niște oameni în Ploiești. Poate o pot lăsa la ei seara.

Până la muncă am vreo 6-7 semafoare. Pe vreo 2-3 le fentez printre străduțe, dar au aflat și alții de aceste scurtături și acum se fac ambuteiaje și pe străzi înguste care n-au mai văzut niciodată atâtea mașini. Unde cândva era o stradă liniștită acum e o frântură de bulevard central.

La muncă n-am unde să parchez. Poate dacă o pun pe avarii vreo 9-10 ore. Dar în ritmul ăsta o să schimb bateriile auto ca pe ciorapi. Ba nu, chiar mai des.

Poate să pun un bilețel cu numărul în parbriz și s-o mut non-stop prin cartier. Aș putea să-mi iau laptop-ul în mașină și să lucrez de acolo. Mai o idee, mai o parcare.

Așa că, voi, posesori de automobile, cum vă descurcați? Aveți locuri de parcare de pe piața neagră? Pupați moaște? Aveți cu toții mașini mici, dar nu le văd eu de Q7-uri și X6-uri?

Mai am o opțiune: o dronă și post negru. În câteva zile îmi mut scheletul de colo-colo, fără stres.

 

 

trafic bucuresti

2 răspunsuri

  1. Eu parchez în Ilfov. D’aia mi-am și facut casă acolo ca să nu mai am problema parcării. (http://haivas.ro/data-casa/). În Pipera, platesc parcarea la birou. Au astia de la clădire vreo juma de hectar gol, dar na, e pe bani. Am avut ford sh, acum am MCV (asta e loganu brec) nou. Ia-ți nouă, dacă n-ai de gând să înveți piesele după formă; ieftină și cu garda înaltă (e cel mai bun criteriu, mai o bordură, mai un loc de parcare inedit, gropi etc.) Dacă ești city boy gen, încearcă un stepway sau sandero. Eu am ajuns la varianta mașină nouă, fie și în rate, după 5 ani buyback sau ceva și alta fie la fel, fie mai sus, după buget. Cert e că vei avea un nou capitol de cheltuieli. (fie rate, daca e una nouă, fie „abonament” la service dacă e SH, orice ar fi.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.