Vizitează China cu doar 800 lei. Pe lună!

Eu am o problemă cu vacanțele. Îmi e greu să aleg o destinație. De când cu Facebook-ul, când postează foarte mulți câte 2.000 de poze de prin Te-miri-unde, consider că nu trebuie să mai dau bani să văd anumite destinații. Practic am văzut Praga, Barcelona, Roma, Londra și Eforie Nord.

Acum vreau să mă orientez spre alte destinații, puțin mai dificile și mai provocatoare. Dar e greu să-i propun domniței o vacanță relaxantă în Găgăuzia, Eritrea sau Kosovo. „Hai dragă să ne pozăm cu ruinele și să dăm check-in din zone conflictuale”. Nu merge.

Dar China. China e o destinație promițătoare. Dar și scumpă. Am aruncat un ochi pe biletele de avion și m-am lovit de un 800-1000 de euro, pentru 2 persoane. Plus cazarea, ce mai bei, ce mai consumi, un șoarece, un câine, o pisică… ajungi lejer la un 1700-2000 de euro. Și de banii ăștia pot să stau două săptămâni la Mamaia într-o aglomerație chinezească.

Dar am dat peste o ofertă extraordinară și vreau să vă bucurați și voi de ea.

Ați văzut vreodată documentarele alea cu muncitorii chinezi care stau în case/debara, încăperi de 4-5 metri2, „case” unde chiuveta e și pat, și cadă, și WC? Eh, asta este o altă experiență asiatică și merită încercată. De ce să-ți refuzi o vacanță de neuitat?

Dacă intrați pe site-urile de închirieri apartamente din București o să dați de tot felul de dubioșenii și bijuterii. Dar am descoperit două apartamente care reproduc 1:1 viața chinezilor care dorm în șifonier și zgârie cu unghiile de la picioare tavanul.

Prima ofertă, o garsonieră de 25 m2 în zona Floreasca/Ștefan cel Mare, București.

debara-cu-pat-3

Știu, 25 m2 e cam mult pentru o vacanță chinezească, dar m-am gândit să vă arăt oferta premium. Poate că vă permiteți puțin lux. Preț promoțional, 799 lei. Apartamentul a fost renovat complet și beneficiezi de ceva condiții, dar ai parte și de o „frumoasă și spațioasă grădină interioară” unde cel mai probabil o să doarmă rudele și prietenii când vin în vizită. Unde mai pui că această grădină „aduce și un uriaș aport de liniște și oxigen”, fiind cunoscută în toată lumea, mii de turiști de pretutindeni venind zilnic să ia o gură din acest oxigen fantastic din zona Floreasca, București.

Partea cu adevărat interesantă, aici fiind și schepsisul chinezesc, e că baia și bucătăria sunt în aceeași încăpere. Așa cum vedeți și în poză.

Genial! Cum să nu dai 799 de lei pentru așa ceva? Cum să nu-ți dorești să stai pe WC și să toci pătrunjel? E o experiență unică să faci duș și să bagi tocana în cuptor în același timp (asta a sunat puțin… mna…).

debara-cu-pat-2

Și acum varianta pentru săraci.

debara-cu-pat

Într-un bloc construit în anul nașterii lui Osama bin Laden, 1957, situat într-o zonă centrală și cu WC la demisol, cu doar 500 de lei pe lună te poți bucura de 4 (patru!) m2!

Dacă nici acești 4 m2 nu te conving să vizitezi China de la noi… nu știu ce altceva.

Acestea fiind zise, vă doresc vacanță plăcută!

Abona-te-ai!

[subscribe2]

3 răspunsuri

  1. Been there, seen that. In zona Rosetti-Iancului sunt o gramada de case care au microapartamente din astea. Stiu pe cineva care avea un pat de 1 persoana si nu se putea da jos din pat pe lat din cauza ca nu avea loc. Trebuia sa mearga pana la capatul patului si sa coboare fix pe unde era iesirea din „camera”. Baia era la comun; cu laptopul dormeai in brate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.