Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Viitorul e al copiilor. Lor

Mie-mi plac optimiștii. Cu ei poți avea discuții lungi și interesante, mai ales despre cum o să fie România peste 20-30-50 de ani, cum o să vină o generație nouă care o să repare totul.

E o plăcere să-ți petreci câteva ore săptămânal încercând să dezbați chestii. Vă recomand. Relaxează.

Printre cei alături de care despic firele se mai găsesc și câte unii care visează la o nouă clasă politică. Noi conducători. De nicăieri or să răsară niște deștepți, echilibrați și nepătați. Dar apoi vedem cu toții că lideri de ieri au produs șefii de azi, iar conducătorii actuali aștern covorul roșu al viitoarei generații de inapți cu funcții.

Și nici măcar nu trebuie să fie o descendență ereditară, cu toate că în majoritatea cazurilor asta se întâmplă.

Se presupunem că-n viitor n-o să mai avem analfabeți funcționali în parlament și jepcari (ceea ce e absurd, din moment ce o mare parte din analfabeții funcționali și jepcari votează cu religiozitate). Dar să facem acest exercițiu. O elită intelectuală și independentă tot n-o să conducă. Pentru că sistemul e de așa natură încât nu permite astfel de „anomalii”. Trebuie să fie mereu cineva șantajabil, pătat, ușor de înlocuit. Lași o minoritate bună pe lângă doar așa, ca s-o poți ridiculiza (cu succes la plebe) și într-un final s-o scârbești până abandonează lupta.

Viitorul nu e al copiilor care apar din neant, fac studii și apoi vor să facă o treabă bună.

A lu` cine ești? Cine-i tac-tu? Mergi tu să lipești afișe și când o să fie nevoie de tine te căutăm…

Viitorul e al copiilor lor, plimbați pe la facultăți de prestigiu/cine știe ce petarde particulare, educați de acasă cu mentalitatea de lideri merituoși. Oricum își cam pasează coroana între ei. Politica e o treabă de familie și în majoritatea cazurilor tu nu ai ce să cauți la aceste chermeze. Mă mir că nu-și căsătoresc copiii între ei. Dragnea Jr. cu băiatul Vioricăi Dăncilă. Să țină coroana între ei, sângele ăla bun. Nu s-au gândit… încă.

De cele mai multe ori, în spatele ușilor închise, cei mai înverșunați inamici politici se pupă cu prietenie și-și prezintă pozele cu nepoțeii. Viitori inamici într-o luptă falsă.

Poate că Dragnea cel Mic n-o să ajungă mare politician, dar ta-su crește în paralel un adoptat care să-i asigure o bătrânețe liniștită lui și urmașilor. Toți fac asta. Cine n-o face nu ajunge prea sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.