Vecinul meu. Musulmanu’

Am un vecit în bloc… pfuai! Nu în bloc, chiar pe palier. Văleu! Ce spun eu palier, suntem ușă-n ușă. Și e musulman. Voi realizați că tot blocul stă cu morcovu-n fund așteptând să bubuie ceva sau să se afișeze întreținerea? Nimeni nu-i trece prin fața ușii și uneori noaptea se aude prin pereți cum își învață copiii să strige Allahu Akbar!”. Fac vocalize. De Revelion când bubuiau românii petarde prin cartier ne speriam din două în două minute. Credeam că direct de la etajul 7 ne invadează Statul Islamic!

Bun, acum că am acoperit toate stereotipurile și glumele fumate despre ce înseamnă să ai un vecin musulman (în perioada asta) să vă spun adevărul despre vecinii mei de altă orientare religioasă.

YourMuslimNeighbor

Când m-am mutat în blocul ăsta am remarcat din prima că pe palier am un vecin care gătește bine. Și altfel.  Să treci pe la etajul 7 când pune el sau soția de masă e precum o excursie în… Liban. N-am trăit senzația asta în niciun restaurant cu specific din România.

Nu-s zgomotoși și nu  caută să se facă remarcați. O familie normală și decentă, așa cum sunt ei, „tuciurii” și cu hijab. Baticul lor.

Într-o zi, împreună cu prietena, l-am complimentat pe vecin pentru mixul de arome. S-a bucurat. A promis că data viitoare ne va surprinde. Și ghici ce? Peste câteva zile ne-am trezit la ușă cu el și o porție mare de… ceva. Nu știu să vă zic ce era. Arăta delicious, mirosea delicios. Avea linte, orez, chestii bune. Și contrar lucrurilor bune, care-s puține, asta era multă. Și am mâncat tot. Și n-am murit. Și acum îmi doresc să-l răsfăț și eu pe vecin cu ceva. Băutură nu se poate că mna… sarmale? Poate dacă nu-s de porc.

Voi ce recomandați? Vreau o recomandare bombă(haha, a zis bombă și ăla e musulman!)

 

Acestea fiind zise, m-am gândit să vă trimit la film. Cu dedicație de la RoImage am două bilete la ”Vecini de coșmar 2”. Adică oameni care nu vă aduc mâncare la ușă.

Invitația e valabilă pentru miercuri, 18 mai, la Cinema City Afi Cotroceni.

Cum poți câștiga biletele? Răspunde la întrebarea de mai sus: cum să întorc gestul vecinului?

Apoi random.org – film – haha – George Președinte!

Marți anunț câștigătorul.

P.S. – vă amintiți jocul/ ați jucat „Neighbors from Hell”? Ce nebunie…

2 răspunsuri

  1. Reeditează Paștele cu o oiță bârsană la proțap că să mănânce și omul. Antreu cu țuică servit pe hol, că na, ești în antreu, porție mare de Mioriță și dai stingerea cu un trăscău de vă prinde check-inul de la răsărit împreună.

  2. Haahahaha, si eu sunt vecina cu un musulman. Dar nu de palier, ci de apartament. Este sotul meu care locuieste la camera 313 si eu la 315:)))) Intre noi este sufrageria :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.