Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Vă deochi până la moarte

Nu-i putem amenința cu moartea. Ne-am pune Poliția pe urme, iar glumele cu „angajez asasin” sunt la fel de proaste ca legile lor.

Nu-i putem bate. Nu-i frumos, nu se cade. S-ar spune că suntem o țară din lumea a III-a dacă am intra în Parlament peste ei și le-am umfla ochii. Am avea o satisfacție uriașă să le cărăm picioare-n burțile ghiftuite cu mâncarea ieftină de la cantină, dar apoi ne-am uita cu jenă la poze și am spune „oribil că am ajuns aici!”.

Nu-i putem omorâ. Din același motiv pentru care nu-i putem bate. Nu ne stă în caracter. Unde mai pui că am face mizerie, am umple frumusețe de marmură cu măruntaiele lor.

Nu-i putem trolla. S-ar spune că suntem Mălin Bot, că nu suntem deontologi, jurnaliști, că „așa ceva nu se face”. Undeva în suflet am vrea chestia asta, dar ținem prea mult la etichetă.

Nu-i putem agasa. Dacă-i stresăm dau legi proaste. În comparație cu zilele când nu-s stresați și dau legi proaste.

Nu-i putem speria. Că n-avem lider. Suntem doar o masă de oameni care urlă-n cor o serie de sloganuri. Dincolo de aceste țipete sunt idealuri incongruente. Luați separat, protestatarii vor monarhie, legionarism, democrație, anarho-socialism ș.a.m.d.. De ce n-avem lider? Că așa-i „cool”, să nu ne reprezinte nimeni. Să fim „cu toți, pentru toți”, precum USR-ul. Până la primul subiect serios. Atunci o să ne frângem.

Nu-i putem impresiona. Ei au milioane de sclavi ai sistemului în spate, oameni dispuși să-i urmeze până-n pânzele albe pentru 50 de lei și un sandviș.

În aceste condiții nu ne rămâne decât să-i omorâm prin deochi.

Mi-a povestit mie bunica, acum mulți ani, că dacă ești deochiat foarte rău și nu ești descântat la timp… mori. Pur și simplu.

Așa că știm ce-i de făcut. Ne postăm în fața Parlamentului, la Guvern și-n grupurile lor de Facebook și îi lăudăm până mor. Dragnea e un sfânt, Șerban Nicolae e cel mai deștept și galant bărbat, Olguța Vasilescu e peste tot ce-i la Victoria`s Secrets și Iordache a refuzat toate rolurile lui Tom Cruise pentru că a vrut să se dedice țării.

Sunt toți minunați, frumoși, inteligenți, sinceri și cinstiți.

Sunt minunați.

Vă iubim.

Muriți de drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.