Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Teodosie, rebelul BOR

Viața lui ÎPS „Mache” Teodosie e demnă de un film. Textul ăsta sună mult mai bine în mintea mea, narat de Morgan Freeman sau Don LaFontaine.

Într-o lume în care totul merge pe dos.

Un om.

Un patrafir.

Și o cădelniță! ÎPS Teodosie interpretează rolul vieții în cea mai nouă producție BOR: „Rebel fără susținere fățișă, dar știm cum stă treaba!”.

În ultima perioadă Mache, așa cum (nu) îl știu vechi prieteni turnați la Securitate, a îmbrăcat haina preoției rebele. Cheamă mulțimi de oameni la o sobornicească și apostolească înghesuială, alungă Covid-ul de pe străzi cu slujbe mobile și concluzionează contextul spunând că „dacă mori aia e. Te cheamă Dumnezeu” (am parafrazat).

E singur împotriva tuturor. Politicieni, oamenii nervoși ai Facebook-ului, sorosiști, masoni, atei, sataniști, sanatiști, papistași și mulți alții. Alături de el e doar cădelnița, mereu încărcată cu tămâie.

Oamenii sărmani i se agață de rochie și îl imploră să îi salveze. Ei nu cred în ce nu văd. Exceptând Dumnzeu. El e singurul pe care fizic nu-l văd, dar altfel nu cred în viruși, bacterii. Și deochi. Unii mai cred și în deochi. Dar atât!

„Mache! Salvează-ne!”, îi urlă păcătoșii. El se uită pătrunzător în ochii lor și le spune „să vă salvați singuri”. Apoi aruncă un cățui aprins într-o baltă de șpagă și totul explodează cu puterea a 5 mega-moaște.

ÎPS n-o să se oprească din a face bine divin altora. E misiunea lui. Cine îi cere asta? Nimeni. De ce o face? Din dragoste de oameni.

Teodosie nu va avea niciodată soarta celuilalt rebel fără cauză. Mașinile lui sunt cu ITP-ul la zi. Și are șofer.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.