Taxiurile nu va moare!

Înainte să-mi săriți în cap că nu știu să vorbește românește trebuie să vă reamintesc de DaniiB. A auzit toată lumea de ciorapărul pocăit care cântă (sau ce face el) despre Dumnezeu și Iisus? Nu? Să ne amintim…

Acum, revenind la tema zilei.

Uber-ul e o chestie mișto, dar să nu exagerăm: când o cursă te costă de 2-3 ori mai mult cu Uber e normal să apelezi și la taximetriști. Chiar dacă învârt milioane din blogging, vlogging și stand up nu vreau să dau 45 de lei pe o cursă de 10.

Și la Taxify nu mai apelez pentru că m-am simțit mințit la început: „noi nu avem tarif dinamic!”. Trei zile mai târziu, BUM!, tarif dinamic și mașini puține.

Așa că într-o seară am comandat un taxi prin aplicație.

Leone? Cred că era Leone.

Am urcat în mașină, am spus adresa și tânărul șofer a dat la maxim Dance FM. Mi s-a părut într-un fel, dar îmi place Dance FM așa că nu m-am enervat.

Două minute mai târziu și-a aprins o țigară. N-a întrebat dacă-s fumător, dacă mă deranjează, nimic. Pur și simplu fuma. Am zis „ok, 10 lei dai, 10 lei face”. N-am murit de la puțin fum de țigară, doar mi-am petrecut adolescența în Fire. Să spunem că-s călit.

În tot acest timp butona și telefonul mobil. Vorbea cu o tipă. Se vedea pentru că ținea foarte ostentativ smartphone-ul ăla cu diagonală de televizor.

Prin pasajul de la Obor, și-a pus ochelarii de soare. Afară noapte, în pasaj câteva lumini. M-am gândit că-i foto-sensibil. De fapt, și-a pus ochelarii, a deschis camera la telefon, a făcut o poză, a expediat bijuteria pe WhatsApp, a scos ochelarii și-a continuat conversația. Toate astea din mers.

Îmi venea să râd, dar am zis să mă abțin. Dacă-l supăr și face Live pe Facebook?

Și știți ce, sunt chiar impresionat. Conducea foarte bine în ciuda faptului că se uita mai mult la telefon decât la drum. Ăsta da talent. Simbioză cu traficul. Știe Tesla să facă model d-ăsta? Nu știe.

Cost? 12 lei. A meritat? Da. 45 de lei la Uber nu-mi asigură și distracția. Doar mergeam așa… în condiții și liniște. Ce viață e asta dacă totul e sigur, curat și frumos?

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.