Statul român se bate pentru noi precum adversarii lui Moroșanu

Ați văzut filmarea cu lupta din gala Localkombat dintre Cătălin Moroșanu și X-ulescu Jackson?

Duhnește a blat și a bătaie de joc de la o poștă. Din Italia, de unde a avut loc meciul ăla penibil de wrestling. A nu se-nțelege că-l acuz pe Moroșanu de ceva, dar teatrul este atât de ieftin încât blatiști cu renume din fotbalul românesc au roșit. Sunt sigur că Gigi Becali a văzut filmarea și-a spus “ce proști suntem. Da’ ce, noi nu puteam face așa cu Gloria Buzău?”.

 

Între timp mă fascinează ce se întâmplă la mii de kilometri distanță, în Australia, unde reprezentanți ai speciei din care facem parte și noi s-au pornit în a duce un răzbel împotriva corporațiilor care atentează la sănătatea oamenilor. După ce au tăbărât pe brand-urile de tutun, acum au luat în vizor farmaceuticele. La inițiativa unui ONG care a descoperit o manțucărie specifică mentalității corporatiste: Producătorul Nurofen pretinde să trateze mai multe dureri, deși toate pastilele au aceeași substanță activă. Adică vindeau puțin (mai mult) placebo. Practic Nurofen a făcut un mic volkswagenism.

Și nu doar că te mint pe față, dar te și golesc în buzunare.

Pentru că fiecare durere are prețul ei, cu toate că o tratezi cu același rahat. Deci să vă fie învățătură de minte: cap, burtă, p*zdă, genunchi, toate trec cu orice de la Nurofen, nu e nevoie să mai cumpărați Nurofen Cap, Nurofen Burtă, Nurofen…

 

Așa că un tribunal din Australia a decis ca toate produsele Nurofen să fie scoase de la vânzare. Frumos și corect. Ce se-ntâmplă în Europa? Până acum avem doar reacția din Marea Britanie unde nu se va lua nici măcar o măsură, cazul din Australia nefiind o problemă. Același continent care n-a amendat Volkswagen și unde multe brand-uri și-o cam scutură pe oameni.

 

Între timp în România nimic… cu fumatul o fluturăm, de Nurofen n-o să auzim nimic…

 

Cum să nu te plângi că vin sirienii și ISIS peste noi în Europa când suntem deja prostiți de corporații? Să fie viol, dar nu gangbang, nu?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: