Și tu credeai că prostituate-s doar alea de pe centură?

Începând cu sportivi care ne încurajează să mâncăm margarină, să bem Cola, ori să ne-mbrăcăm cu haine cusute de copii de 11 ani, până la artiști care se afișează-n condiții jenante, ori spun mizerii de dragul unor produse.

Tot ce am enumerat mai devreme, plus multe altele, sunt acte de prostituție. E o curvăsăreală modernă, dar în ansamblu tot dracul ăla e: îți vinzi corpul/imaginea pentru plăcerea altuia și pentru bani.

Cântărețul Robbie Williams a apărut într-o reclamă pentru o cafea din Elveția (ooo, renumitele culturi de cafea din Elveția!), spot în care încurajează Franța la Euro 2016 și pariază pe un 3 la 0 împotriva României. Și nu-i nimic supărător aici. E chiar destul de realist. Ok, e prea emfatic, dar tot adevărat.

E amuzant că s-au găsit unii români să-l muștruluiască și să-i spună pe Facebook să nu mai vină niciodată în România. Vă dați seama că râd și culegătorii de cafea din Elveția auzind inepția asta.

Robbie Williams a ajuns la un asemenea nivel de celebritate încât ar putea să spună și că România e o țară oribilă și tot ar strânge 30-40.000 de oameni la un concert. Pentru că fanii lui adevărați îl apreciază pentru muzică, nu pentru păreri. Și Tudor Gheorghe a spus că-l susține pe Ponta la alegeri și-a pupat PSD-ul în transafiri, asta nu mă oprește să-i apreciez muzica.

Da, putem spune că-i de rahat gestul lui Robbie, dar chiar ne pasă? Cine știe câți bani a primit pentru replicile alea (cel mai probabil scrise de un publicitar). Bine că n-a spus „România, țară de rahat!”. Pentru suma potrivită sigur o făcea și-n 2017 își programa un concert în țară doar pentru a ne arăta că indiferent de ce spune, tot umple un stadion.

Ne pasă prea mult de ce spune un om într-o reclamă la o cafea. Mult prea mult. Adică serios, după ultimele alegeri nu cred că-i cineva care ne poate înjura mai tare ca noi.

Și așa funcționează reclamele. Suntem în 2016. Trăim vremurile în care, pentru suma potrivită, Ronaldo te încurajează să mănânci o găleată de pui de la KFC și Messi bea Pepsi, nu apă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: