Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Sexul ca plăcere, o mare durere

Am avut ocazia de curând să particip la o discuție mai serioasă despre educația sexuală la români, promovarea sexului în mass-media și arhi-cunoscutele cifre negative despre România.

Probabil că știți și voi că suntem pe primul loc la mame minore.

Suntem țara în care multe fetițe n-apucă să o îmbrace pe Barbie că trebuie să-și înțolească propriul copil.

Stăm „bine” și la bolile cu transmitere sexuală. Cumva e și normal să se întâmple asta, prezervativele fiind pe bani și utilitatea lor discutabilă în anumite medii. Dar românilor le și place să trăiască periculos, d-aia mulți joacă zaruri cu penisul. 6-6, plod în casă.

Preoții&politicienii nu vor ca românii să se protejeze. Că dacă majoritatea aia care îi pupă pe mâinile slinoase n-ar mai face plozi în 15-20 de ani ar rămâne fără materie primă.

Sunt multe lucruri surprinzătoare când vine vorba de sexul la români. De la faptul că mulți părinți nu le vorbesc copiilor despre copulație (vedeți ce frumos vorbesc despre futut?) până la faptul că prezervativul e considerat kreptonita penisului.

Toate astea pe un fond normal.

Până de curând (n-au trecut nici 100 de ani, mama lui de centenar) femeile erau încă vândute/date. Undeva în România post-unire se mai făceau târguri de fete și se duceau băieții să-și aleagă modelul așa cum fac astăzi când vizitează târgurile de mașini. Doar că atunci impuneau să aibă 0 kilometri, portbagaj plin de lucruri trebuincioase și rezistență la șuturi. Pe vremea aia nu puteai să-i dai kilometri înapoi că te știa tot satul.

Astăzi, 2018.

În principal, ziua pe lumină n-ai voie să promovezi la TV faptul că-i bine să te întrupezi sexual cu protecție. Prima dată m-am gândit că statul român nu vrea să le permită marilor corporații să-și facă reclamă la prezervative. Să nu facă ei profit, să facă România. Dar uite că țara noastră întârzie cu lansarea cauciucului rezistent la frecare inghinală, intitulat „Buha”. De unde și expresia „freci Buha”.

În principal România ar vrea să educe tinerii din punct de vedere sexual, dar să nu se folosească cuvintele „sex”, „penis”, „vagin”, imagini cu oameni care se iubesc fizic și, Big Bang ferește!, cuvântul „plăcere”. E perfect dacă punem un preot și o femeie în rochie de mileu să spună cu voci mieroase că „iubirea trupească e” și apoi o imagine cu mântuitorul.

Sexul la români nu-i o plăcere, ci o datorie strămoșească.

Suntem rodul unor femei neorgasmate. Țărișoara asta nu și-a permis orgasme. În vechime româncele făceau ture între patul conjugal și biserică. Bărbatul pleca să lupte la apărarea creștinătății, se întorcea acasă, își iubea femeia misionărește, o însămânța cu ce avea el mai daco-ortodox și apoi se întorcea pe front.

D-aia noi nu vorbim astăzi despre orgasme și plăcerea sexului.

În alte țări sexul este prezentat în școli ca fiind o chestie asumată, egală plăcerii. O plăcere pe care o oferi cu băgare de seamă. Trebuie să vă mai spun cum stau țările alea în topul nașterilor la minori și viața sexuală?

Dacă doamne ferește tinerii descoperă că sexul e plăcut și încep să-l facă? Așa mai bine să nu-l descopere, să-l facă (inevitabil), prost, periculos și să trăiască toată viața cu vreun herpes și vina divină. Asta-i țara pe care o vrei. Dacă te numești Liviu sau Daniel.

Partea tristă e mai multe.

Românii nu vorbesc despre sex. Nu destul.

Sexul nu e plăcere. Sexul e păcat.

Tinerii trebuie să se abțină de la sex. Așa cum preoții se abțin de la bani.

Prezervativele sunt pungi cu păcate.

Lipsa sexului nu e o problemă. Nu faci sex? Ești tensionat? Stai 12 ore la coadă la moaște și te liniștești.

N-ai voie să faci reclame la prezervative, ziua pe lumină, dar ai voie să prezinți femei și bărbați orgasmând la ciocolată, șampoane, mașini și telefoane. Nu că-i o societate minunată? În reclame ai voie să prezinți femei care-și dau ochii peste cap de la un baton de ciocolată, dar nu care cumva s-o arăți cu dragostea-n ea că învață copiii prostii. Lasă-i să fie grași. Atunci nu se mai împerechează nimeni cu ei.

N-ai voie să-i înveți despre sex și iubire, dar e ok să le afișezi peste tot femei semi-goale, domnișoare obiectificate la rang de umerașe de costume de baie și asistente TV.

E totul atât de greșit și penibil încât ai vrea să faci vasectomie unei întregi nații.

Acestea fiind spuse, e și greu să nu se fută viitorul țării.

Un răspuns

  1. Printre toate articolele pe care le-am citit de la tine, George, ăsta mi se pare cel mai informativ, amuzant și real – chiar și azi, după 2 ani de la postare. O „operă de artă” marca ta.
    Plus, nu-l puteam regăsi mai bine decât acum, după dezbaterea aprinsă despre *dacă* să se introducă „educația sanitară” în școli sau nu – se vede că guvernul are mai multă încredere ca adolescenții să facă sex, decât să bea alcool (vârsta acordului sexual e 15 vs 18 pentru alcool).
    Și voiam să te întreb ceva – cum clasa mea a ratați oportunitate de a avea lecții de educație sexuală din cauza unei pseudoprofesoare (de fapt story-teller excursionist) religioase, pot să-ți folosesc articolul drept material suport pentru una dintre orele ce le voi ține?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.