Scrisoare de pe vremea Covid-19 pentru stră-stră-strănepoți

Nepoate, dacă dai peste textul ăsta, cine știe cum pierdut prin internet, să știi că l-am scris intenționat să-l descoperi. Puteam să-l pun într-o sticlă pe mare, dar noi estimăm că până la tine situația bălților mari o să fie incertă: ori o să-ți bată oceanul în geam la etajul 3, ori o să ai plajă cât vezi cu ochii.

Nu se știe.

Oricum, probabil că ai citit deja în cărțile de istorie că prin 2020 a fost pandemie de Covid-19 și te întrebi ce a mai fost și aia. Sper că te preocupă istoria speciei și nu stai toată ziua cu ochii beliți în jocuri pe holograme. Ascultă-ți părinții și pune mâna pe ebook.

O să-ți spun povestea așa cum o văd eu, astăzi, din casă. Că-n cărțile de istorie cine știe ce zice…

Eu acum stau în bucătărie și mă uit pe geam. Nu se vede coronavirusul. Stră-stră-stră-străbunica ta e în sufragerie, are work-from-home. La voi se mai lucrează-n clădiri de sticlă? Cum e? Sunt toți conectați la o rețea și lucrează de oriunde, își bagă cablul în ceafă și se scrie Excel-ul singur? Sau mutat la muncă și în jurul clădirilor de birou s-au construit cămine de familiști?

Oricum…

Ne-am făcut ceva provizii și stăm în casă. Nu mai putem merge prin străinătate că s-au anulat zborurile. Gata cu citybreak-urile o perioadă. Mai departe de Olănești nu vedem vacanțele viitoare. Nici pe afară n-am mai ieșit așa des. Ne uităm pe geam la oamenii care se plimbă relaxați prin coronavirus.

De câteva zile mâncăm din provizii: avocado, ton și sushi. P-astea nu prea s-au bătut oamenii la hipermarket când s-a anunțat pandemia. Făină și mălai n-am mai prins.

Într-o seară am deschis o conservă de fasole cu afumătură la lumina lumânărilor (de romantism, n-au tăiat curentul încă) și credem că în seara aia am pus bazele stră-străbunicii tale. Tot ce e posibil, au fost multe seri cu conserve și nu știu dacă-ți dai seama câtă pasiune iese după niște porumb sau ton.

Ne-am plictisit și de Netflix. Dacă nu știi ce e Netflix… e un fel de McDonald`s al serialelor. McDonald`s sunt sigur că aveți și acolo.

La TV nu ne mai uităm.

Avem doar două opțiuni: emisiuni proaste sau știri care te fac să înghiți dezinfectant.

Pe Facebook lumea e panicată și face glume despre cei panicați care și-au făcut prea multe provizii. Ăia cu o pungă de mălai în debara râd de cei care și-au cumpărat cinci.

Pe Instagram oamenii trăiesc pe altă planetă și cantitatea de femei cu scolioză pe plajă e aceeași ca înainte de corona.

Mai rezistăm în casă vreo 2-3 zile, până terminăm migdalele și toate rețetele pe care le putem face cu pesto. Apoi e posibil să fiu nevoit să ies în corona și să mă duc după apio, caju și iaurt bio.

Vremurile sunt destul de grele…

Tot ce putem face e să mâncăm, să muncim, să ne uităm la seriale și când ne săturăm de toate astea să ne atingem. Cu măști, mănuși și dezinfectant, evident. Peste 9 luni se vor naște copii mai sterili ca spitalele în care iau contact cu lumea.

Nepoate, să nu crezi ce scrie-n cărțile de istorie. N-a fost conspirație chinezească cu coronavirusul. Se știe că asta-i mâna mafiei homosexuale iudeo-maghiare. Au avut mereu ceva cu dacii.

Sănătate.

P.S. – stră-stră-străbunica ți-a pus deoparte niște bani într-un cont. Să nu-i dai pe prostii că săraca a zis că nu-și mai pune silicoane la bătrânețe ca să-ți lase ție ceva. Nu știu cum e moda pe vremea ta, dar la cum evoluează lucrurile azi mă aștept să-ți pui tu silicoane. Să-i lași ceva bani și surorii tale. Poate vor și testiculele ei ceva.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: