Numele meu este anxietate și am George Bonea.

„Pun silicoane în numele Domnului”

Nu cred că sunt singurul care crede în teoria supra-livrării religioase. Adică dacă te simți cu musca păcatului pe căciulă te apucă evlavia în cele mai penibile contexte, încercând cumva să-ți speli imaginea în fața providenței în care crezi.

Avem destule persoane care să confirme această perspectivă, tot felul de farisei și îndoielnici care-l pupă pe Dumnezeu în aură cu donații impresionante (pentru săraci), osanale și urlete de credință.

Acestea fiind zise, astăzi discutăm despre doctorița Adina Alberts.

Adina Alberts este chirurg estetician și are o clinică unde, printre altele, instalează sâni femeilor. Rețineți aspectul ăsta că-i important în contextul general al poveștii (ba chiar sursă de umor).

Adina Alberts s-a supărat pe o agenție publicitară din România pentru că a făcut o campanie prin care a „canonizat” cadrele medicale. Practic au portretizat medicii ca fiind sfinți, ori alte figuri religioase conform panteonului global.

Calitatea lucrării publicitare nu face subiectul conversației, dacă-i frumos, dacă-i normal, dacă sfinții din biserici au plâns, ori altele. Astea sunt opinii care țin de gusturi personale și n-ar trebui să intereseze pe nimeni în democrație dacă nu afectează pe cineva.

Te doare o poză? Vezi un medic.

Curios e că Adina Alberts s-a pornit într-un scandal pe Facebook care s-a viralizat mai ceva ca boala de care ne-am izolat. Citez din Facebook-ul doctoriței:

„McCann România, RENUNȚAȚI IMEDIAT! Ați „creat” o BLASFEMIE!

Eu în calitatea mea de medic, dar și ca om credincios, ortodox, sunt profund deranjată de această campanie.

Dumnezeu este pretutindeni, iar mâinile împreunate ale medicilor de la capătul pacienților cu COVID-19 sunt semn că și ei se roagă fierbinte ca nicio altă viață să nu mai fie pierdută!
Colegii mei au credință și nu se consideră Dumnezei!

Adesea am simțit puterea lui Dumnezeu in practica mea medicală, fară de care vindecarea nimănui nu ar fi posibilă!
Medicul tratează, Dumnezeu este Cel care vindecă!

Ei, doctorii, la fel ca și preoții, la fel ca și vânzătorul de la magazinul din colț, pot fi și sunt adesea doar o simplă za în lanțul înfăptuirii minunilor.
Această campanie cu iz de BLASFEMIE nu îi încurajează pe medici, dragă Wanda Hutira, creatorul care a dat naștere acestei campanii înfiorătoare, conform unui laudatio susținut de Catalin Dobre, CEE la #McCann.
Această campanie ne dezgustă și NU, nu onorează pe nimeni!
Noi suntem credincioși, nu suntem DUMNEZEI!”

Așa se dărâmă și credința în faptul că majoritatea medicilor suferă de complexul lui Dumnezeu.

Dar oricum, să revenim asupra aspectului important al situației. O doctoriță care schimbă creația divină, „îmbunătățind” fiicele lui Dumnezeu cu silicon în piept, s-a apucat să vorbească în numele providenței și să acuze de blasfemie.

Cum vine clienta în cabinetul Adinei Alberts și spune „doamna doctoriță, sunt urâtă și vreau sâni mai mari!”, ortodoxa nepereche nu spune „acceptă-ți corpul așa cu l-ai primit de la tatăl nostru”, ci se apucă de reparat creația divină.

Nu că ironia e poate cea mai frumoasă formă de umor involuntar?

Dacă dați un simplu Google să căutați cine este Adina Alberts o să vedeți multe dovezi de credință și rațiune: scandaluri cu și despre silicoane bine puse, laudă de sine-n coperte lucioase de reviste (Dumnezeu e fiert pe auto-iconografiere și facere de chip cioplit glossy), lăudarea lui Trump pentru bazaconiile spuse, promovarea câtorva teorii ale conspirației ș.a.m.d..

Poate cel mai sfânt lucru din viața Adinei Alberts este măritișul cu Viorel Cataramă, om despre care știm deja cât este de sincer, curat și transparent. Pâinea lui Dumnezeu.

Dacă mai e ceva de zis propun să-i dăm cuvântul și lui Dumnezeu. Să-și spună și el părerea. El se simte jignit?

2 răspunsuri

  1. Vreau sa punctez un singur aspect legat ipocrizie – aceeasi persoana publica pe FB un citiat celebru al lui Ion Rațiu despre democrație: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“ spunând că o definește. Oare nu pricepe ca democratia nu se aplica selectiv?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.