PreaÎngrijoratul Daniel

N-a pierdut PSD-ul. Nu cred. E posibil să greșesc. Am greșit și-n weekend când preconizam o prezență masivă la urne și apoi mă minunam că ditamai partidul n-a reușit să-și plimbe morții și vii pe la urne. Așa că-s șanse să greșesc și să fim martori unui picaj PSD cum n-au visat nici ăi mai optimiști.

Dar rămân sceptic. Din două motive:
  1. N-am încredere în anti-PSD-ismul românesc. Poți să scoți PSD-ul din Parlament, dar nu-l poți scoate din oameni.
  2. Îmi place să fiu surprins. Mai ales plăcut. Așa că-mi cobor așteptările la 3 metri sub pământ ca să mă bucur că am mai zgârmat 10 centimetri spre suprafață.
 Eu cred că PSD-ul a vrut să-i lovească pe cei de la BOR.

Dacă aș intra pentru 5 minute în pielea lui Dragnea (în sensul biblic) asta aș face. Aș da în BOR. Și apoi aș da poruncă-n partid să danseze Olguța și Vasilica, goale, pe un covor făcut din pielea lingăilor din partid. Îi știți voi. Glandă Peniană și Pușcoci.

Dar aș da-n BOR. Că Dragnea&Co. au cotizat frumos la corporația care vinde paliative divine și, până la urmă, n-a primit nimic în ultima perioadă. Au ieșit sute de mii de oameni să înjure partidul de căpătâi al sutanaților și PreaFericitul n-a zis nimic. Nici de pace, nici de liniște, nimic. A stat liniștit, s-a scărpinat sub fustă și-a întins mâna să-i dea partidul.

Acum la referendum s-a dat tot partidul cu biserica.

Dar colaborarea trebuia să fie 50-50. Păi politicienii trec referendumul, îl așează-n frumos în două zile cu soare, dar tot ei să plimbe alegătorii? Din ce bani? Să plătească și Daniel niște autocare. Să amaneteze un lanț cu Iisus și Fecioara și să plimbe alegătorii pe la secții.

D-aia spun că poate-i lucrătură. Adică s-a supărat Dragnea pe întâiul colaborator și-a vrut să-l lovească în pătura de enoriași. Un fel de „Daniele, îți fug creștinii de sub sutană și partidul e mai tare ca tine”.

Oricum, și de-i așa sau nu, Daniel tot în groapă stă. Românii au ajuns să aibă mai multă încredere în sucuri acidulate, burgeri cancerigeni și vlogări. Instituția care l-a făcut pe Iisus breloc a ajuns de râsul tuturor.

Dănuțule, ce te faci?

Că-ți moare grosul. Și ăștia tineri sunt un mix ciudat. Agnostici, spirituali, ori tradiționaliști, dar majoritatea hulesc instituția. Vin să-ți ia lumina de Paște, să-ți spună una-alta-n momente de cumpănă (că n-au auzit încă de psiholog), dar atât. Vezi că-ți tremură planul de business pe termen lung.

E nasoală. Tinerii se roagă la părinți și șefi pentru iPhone, își fac îndrumarea de zi cu zi în horoscoape și cred în motivaționale, nu citate biblice.

Daniele, scoate repede o minune. Ceva masiv. Lasă feliile de pâine cu chipuri, icoanele care plâng. Ai nevoie de ceva mare. Moaște care dansează horă (element național), biserici care se construiesc pe gratis, înalți prelați care merg în Loganuri. Astea minuni.

Nu te panica. Și Elon Musk a trecut prin grele cu firma lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.