PreaCerșetorul Daniel

„Mamelor din lumea-ntreagă,

Eu vă dau un singur sfat:

Dați bani pentru Catedrală

Dumnezeu e supărat!”

Asta-mi imaginez că spune PreaMilogul Daniel când se duce cu limuzina la primărița Firea pentru a cere 4,3 milioane de euro. O să-ntrebați „pentru ce îi mai vrea și pe ăștia?”. Stați liniștiți, nu i s-au stricat bujiile la Mercedes și nu-și deschide un nou bijniss. Sunt pentru Catedrală. Cică n-au calculat bine bugetul și au realizat că nu le ajung banii să facă tot altarul din pietre Swarovski. De dragul nostru au mai băgat zirconiu pe la îmbinări, dar nu-ți poți bate joc de templul lui Spaghetă Zburătoare că acum dă inundații de nu ne vedem!

Evident că Firea o să-i dea banii pentru că-n sufletul ei de mamă fătătoare, capabilă să nască oameni așa cum îi este rânduit oricărei femei creștine, știe că face un lucru bun. A fost votată de o majoritate, așa că-n locul ei n-aș mai întreba lumea cum să împart bugetul local. Dacă au avut încredere s-o voteze să-i acorde și puterea de a da banii pe ce vrea ea. Dacă vrea să-i dea pentru Catedrală, fie! Dacă de mâine obligă toate femeile din oraș să poarte batic, fie! Dacă demolează toate Mega Image-urile și face biserici în locul lor, fie! O votează lumea, o suporți. Și nu te cerți cu primărița. Dar îi poți blestema pe toți cei care au votat-o să le crească un Pandele în talpă. 

Cât despre Daniel, PreaHipsterul cu barbă, bling-bling cu Fecioara și rochie albă,… ce pretenții să mai am de la el și șleahta lui de escroci sentimentali? Lasă că o să scrie Paulo Coelho o nouă carte, „Alchimuistul”, despre unul care descoperă cum să transformi prostia în aur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.