PreaCerșetorul Daniel

„Mamelor din lumea-ntreagă,

Eu vă dau un singur sfat:

Dați bani pentru Catedrală

Dumnezeu e supărat!”

Asta-mi imaginez că spune PreaMilogul Daniel când se duce cu limuzina la primărița Firea pentru a cere 4,3 milioane de euro. O să-ntrebați „pentru ce îi mai vrea și pe ăștia?”. Stați liniștiți, nu i s-au stricat bujiile la Mercedes și nu-și deschide un nou bijniss. Sunt pentru Catedrală. Cică n-au calculat bine bugetul și au realizat că nu le ajung banii să facă tot altarul din pietre Swarovski. De dragul nostru au mai băgat zirconiu pe la îmbinări, dar nu-ți poți bate joc de templul lui Spaghetă Zburătoare că acum dă inundații de nu ne vedem!

Evident că Firea o să-i dea banii pentru că-n sufletul ei de mamă fătătoare, capabilă să nască oameni așa cum îi este rânduit oricărei femei creștine, știe că face un lucru bun. A fost votată de o majoritate, așa că-n locul ei n-aș mai întreba lumea cum să împart bugetul local. Dacă au avut încredere s-o voteze să-i acorde și puterea de a da banii pe ce vrea ea. Dacă vrea să-i dea pentru Catedrală, fie! Dacă de mâine obligă toate femeile din oraș să poarte batic, fie! Dacă demolează toate Mega Image-urile și face biserici în locul lor, fie! O votează lumea, o suporți. Și nu te cerți cu primărița. Dar îi poți blestema pe toți cei care au votat-o să le crească un Pandele în talpă. 

Cât despre Daniel, PreaHipsterul cu barbă, bling-bling cu Fecioara și rochie albă,… ce pretenții să mai am de la el și șleahta lui de escroci sentimentali? Lasă că o să scrie Paulo Coelho o nouă carte, „Alchimuistul”, despre unul care descoperă cum să transformi prostia în aur.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: