Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Povestea mucenicilor. Sau cum irosește Dumnezeu minuni.

Astăzi, 9 martie, toți bărbații răsuflă ușurați. Gata, dezmorțirea! Pentru 2016 am terminat și cu Valentine’s, ne-am făcut că plouă de Dragobete și de 1-8 martie unii norocoși s-au mutat într-un buncăr.

Astăzi bărbații dau pe gât 44 de pahare cu alcool în cinstea Mucenicilor. Cine au fost ei? De ce ne alcoolizăm noi astăzi în amintirea lor? Hai să aflăm!

mucenici

Acum mulți, mulți, muuulți ani, când nu exista Facebook, Twitter și orice altă metodă prin care să viralizezi o minune, se spune că împăratul roman Licinius avea în subordine 40 de soldați creștini. De ce 40 și nu 41,42,47? Probabil era un grup select. “Club 40”, “Jesus and The 40” sau “Blink 40”. Nu știu. Nu contează.

Într-o zi, în timp ce se aflau în cantonament prin Armenia, guvernatorul Agricolae (sau cum îi spuneau soldații “Agricolae care n-are… mere”) le-a ordonat celor 40 să se închine zeilor păgâni. Practic să-și schimbe prietenii imaginari. Cei 40 au refuzat.

Supărat nevoie mare, Agricolae a ordonat ca toți cei 40 să fie întemnițați și bătuți cu pietre. Așa cum ne anunță și site-urile/poveștile bisericești, cei 40 au fost întăriți de Dumnezeu și au rezistat corvoadei. Practic nu mai simțeau pietrele pe care le primeau în freză. Ricoșa cataroiul din ei cum ricoșează cultura din Daniela Crudu.

Văzând că soldații nu renunță la credință Agricolae a ordonat să fie aruncați într-un lac înghețat. Dar din nou a făcut Dumnezeu o minune și a încălzit apa lacului. Era jacuzzi. Bravo Dumnezeu!

Deja isterizat de toate cele întâmplate, guvernatorul a cerut să fie arși de vii, nu înainte să le fie zdrobite picioarele. Aici Dumnezeu nu s-a mai băgat. Ori n-a fost atent, ori a zis “boss, eu am făcut deja două minuni… am obosit, nu pot sta toată ziua să vă scap de nebun!”.

Asta e povestea celor 40 de mucenici. Nu că-i frumoasă?

De ce bem 40-44 de pahare azi? Dracu știe! Probabil pentru că suntem un neam de alcoolici.

Cât despre Dumnezeu și minunile lui, mă amuză cum nu-și duce planul până la capăt. Adică te scapă de o problemă doar ca să mori din alta. Așa și cu fii-su. Când se afla la nunta din Cana Galileii s-a apucat să transforme repede apa în vin, dar n-a întrebat și el “e cineva pe aici cu diabet? Probleme cardiace? Varice? Nu? Ok, păi atunci o să fac apa asta vin…”.

10430472_406390012869269_121792738643166122_n

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.