Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Poate că nu-i dracu` atât de negru

Stăteam aseară și ascultam niște voci discutând la Digi 24 despre 2%, taxa de solidaritate, datorii… practic, despre groapa în care ne bagă PSD-ul.

De nicăieri m-a străfulgerat un gând: bă, de ce nu pleacă toți ăștia care ne spun zilnic faptul că țara se duce în hău?

Imediat mi-am pus următoarele întrebări:
– De ce Moise Guran, voce de dreapta, nu pleacă din țară știind că în fiecare zi economia e pusă pe butuci, legile sunt proaste, euroscepticismul crește? De ce rămâne? Ce-l motivează pe el să rămână?
– De ce Lucian Mîndruță, altă voce de dreapta, nu pleacă din țară, motivele fiind cele de mai sus, plus alte zeci pe care le enumeră zilnic la radio/Facebook?

E ceva ce îi face să rămână. Și mă raportez la cei doi pentru că uneori am impresia că ei fac opoziție PSD-ului cât PNL – USR la un loc.

Domnule, nu-i văd radicali.

Nici Guran, nici Mîndruță, nu au zis vreodată „așa nu se mai poate, hai să le dăm foc”. Au un spirit revoluționar de catifea, cu ieșit în stradă, dar atât. Timp în care politicienii își văd de ale lor pentru că, dac-o spunem pe șleau, au câștigat dreptul de a fura. Au fost votați să fure.

Cei care vorbeau ieri seară la TV, cât și mulți alții, și-ar permite să plece din România. Își pot externaliza talentele, pot păstra o serie de biznissuri personale din țară, dar nu trebuie să locuiască fizic aici. „Au copii”. Un motiv în plus să pleci, nu vrei să-l crești într-o țară despre care spui aproape în fiecare zi că se duce-n cap.

Sunt eu ilogic? Greșesc?

Nu e ciudat că de ani de zile vedem aceeași influenceri la TV, alarmiști de stânga și dreapta, dar nu pleacă nimeni? Stau toți în barca asta despre care ne spun că-i găurită și… stau.

Ce vreau să spun nu e că-mi pasă de viața personală a celor doi, Guran/Mîndruță (cât și a altora ca ei), dar e foarte ciudat să spui că ești conștient de zidul care vine și să mai stai p-aici… Care-s motivele?
Să fie oare viitorul mai puțin sumbru indiferent cât fură PSD-ul?
Să fie nasol doar pentru pătura de jos?
Să fie rău oriunde? (nu cred)

E dragostea de țară atât de mare? Nu mai pot vedetele de codrul românesc și bradul care, oricum, nu mai e?

Încep să cred că bula în care sunt mă anxietează, mă face panicos și nesigur, iar vocile ne scriu mesaje alarmiste dintr-un turn pe care nu-l părăsesc. De ce? Eroism? Sau altceva?
Întreb…

2 răspunsuri

  1. Raspunsul este urmatorul: pt ca acesti 2 progresisti atei sunt idiotii utili” al al SRI-ului, de pe urma caruia mananca si ei o paine mizerabila, fiind amandoi impreuna cu multi altii de teapa lor, adevarate Iude ale neamului romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.