Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Pentru săracii care vor să impresioneze de Valentine`s Day/Dragobete/1-8 Martie

Așa cum se-ntâmplă în fiecare an, ne apropiem cu pași siguri de triangulația astrală de foc: Valentine`s – Dragobete – 1/8 Martie.

N-am să-mi tastez gura de pomană să explic de ce trebuie sărbătorită și „aia americană” și aia „româneasc” și aia comunistă. Le sărbătorim și pace, da? Că nu ține de voi/noi, da? Dacă nu-ți convine să te duci la mă-ta!

Vrei să cumperi flori? Foarte bine. Dar nu strică și ceva în plus. O prăjitură, ceva dulce. „Dulce ca ea”.

Bun, până acum toate bune și frumoase.

Dar e o chestie noua (ori sunt eu înapoiat) să-i trimiți lucrurile astea la birou. La muncă. Unde e ea ziua când nu e lângă tine pentru că trebuie să munciți să plătiți ratele alea făcute cu dragoste.

Deci îi trimiți chestii la muncă. Te-ai scos. Sunt firme de așa ceva!

Există oameni care știu că există o piață de oameni care vor să ofere altor oameni (femei) flori și chestii fără interacțiunea față-n față. Ori nu se pot vedea, ori vor să le surprindă la muncă, să-și imagineze cum celelalte colege își bagă unghiile-n gât că n-au un zeu ca tine, a ta să le vadă cum suferă și să te iubească mai mult. E și asta o ipoteză.

Gata tată, te-ai scos! Bagi mâna adânc sub saltea, te-njuri cu acarienii și scoți marafeții.

Repet, textul ăsta e pentru o anumită categorie de bărbați. Dacă citești acest articol pe ultimul model de smartphone, la volanul mașinii tale de +50.000 € luată cu banii jos direct din reprezentanță, în drum spre firma ta… ai grijă la drum bă, că omori oameni nevinovați!

Revenind.

Dai un Google pentru site-uri de surprins femei. Îți apar câteva zeci. Flori.ro, florifrumoase.ro, florișimaifrumoase.ro, n-arefațădeflorileastea.ro ș.a.m.d..

Îți face cu ochiul un site: cărțidulciurișiflori.ro. Sună bine. Ești fericit. Nu doar c-o umpli de flori, dar îi dai și ceva dulce și o carte. O uzi pe toate părțile. Scoți sapiosexuala din ea. Te lasă s-o pupi pe stradă după un asemenea cadou.

Intri să vezi meniul. Te duci direct la pachete, să fie full option.

Începi să auzi acarienii de sub saltea: „ce boss? E nasol? Hahaha!”.

Până la urmă te oprești la un pachet care pare mai accesibil și îndestulător în același timp (ești bărbat, gândești pe axa calitate-cantitate-preț): mini aranjament cu flori, o tartă și-o carte. 390 de lei.

Aranjamentul cu flori e mini, dar are „flori delicate”, precum ranunculus, frezii și lalele. În mintea ta începi să faci calcule. Frezia să fie vreo 2-3 lei firul. Laleaua s-a făcut 6-7 că a nins. Ranunculus? Nici nu știu ce e asta. Sună a ceva ce spui la restaurant: „o salată vă rog, cu rucolla, baby spanac și… ranunculus-ul e proaspăt? E de țară?”. Bine, fie, 15 lei firul de ranunculus.

Fiind aranjament „mini” îmi iese o chestie de 40-50 de lei. Dac-o fac eu, handmade.

Tarta cu vișine. Cică-i „alintată” de semințe de vanilie. Hai lasă-mă! Se și-nroșește de pudibondă ce e, nu? Cât de bună să fie tarta asta cu vișine astfel încât să merite 110 lei (prețul din meniu)? Eu am mâncat una super-bună într-o cofetărie din Rahova și nu era mai mult de 17 lei. Pentru 110 lei mă aștept să fie alintată bine de vanilia aia. Ba chiar să mă alinte și pe mine, pe tot neamul meu, toți colegii de la muncă și foștii colegi de facultate, liceu și școală generală.

Și apoi ajungem la carte. O carte despre actorul Ștefan Mihăilescu-Brăila. Bun actor, n-am ce spune, dar nu cred că-i genul de tipăritură care să-ți facă femeia să spună „te vrea acum! Da! Vreau să mă iubești și să-mi citești despre viața lui Mihăilescu-Brăila! Da!!!!”. Mna, chestii socoteli.

Prețul cărții? 25 de lei.

Bun. Luate separat ajung pe la un 100 de lei. Hai 130, că mă arunc la o tartă mai alintată, ceva de la o cofetărie de fițe, bio, eco.

Cât să coste livrarea aia ca să ajungi de la 130 la 390? Pe unde se duce livratorul ăla? Se duce până-n Cluj după ranunculus?

Acum, dac-o faci tu handmade, adică să cumperi toate cele și să livrezi personal la locul de muncă al femelei… nu știu cum o să iasă. Există o linie fină între „vai ce drăguț” și „de ce ai venit până aici? Voiai să-mi vezi colegii, nu? Ești chiar așa paranoic? Crezi că te înșel? Și știi că-s alergică la ranunculus!”.

Precum site-ul de mai sus sunt multe.

Eu nu sunt aici să vă dau sfaturi, ci să vă spun că de banii pe o asemenea surpriză o poți lua de la muncă, o duci la Paris (prinzi o ofertă d-aia de câțiva euro dacă te uiți din timp), o plimbi pe Champs-Élysées, îi dai o baghetă cu brânză, îi cumperi un breloc d-ăla cu turnul Eiffel și vă întoarceți acasă.

Make love not risipă!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.