Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Olteni, ați primit un stadion. Nu o perspectivă

În sfârșit are și Craiova stadion.

De ani de zile se tot întrebau oltenii „muică, dacă am avea 52 de milioane de euro de la UE ce am face cu ei?”. Uite că s-a găsit o întrebuințare.

Mai mare mândria locală că au un loc unde să se adune vreo 30.000 să-i cânte „La Mulți Ani” Olguței, ori lui Dragnea. Adevărul e că Arena Națională de la București nu poate susține câte osanale merită Cel Mai Iubit Partid.

Lasă domnule, ce altceva să faci cu atâția bani?

Să ridici o Catedrală a Olteniei (le dau idei, știu)? Să asfaltezi? Să ignifugheze târgul țigănesc astfel încât să nu mai ardă la controale? Să modernizezi orașul? Cât să-l mai modernizezi? Craiova e cu 100 de ani înaintea celorlalte orașe europene. Tot ce-i mai trebuia era un stadion unde să joace o echipă de locul 3 din Liga I România.

Comicăria e că echipa locală a mâncat bătaie cu 4 la 0 în amicalul de inaugurare. Și de la Slavia Praga, nu vreo Barcelona, Manchester United, ori Bayern Munchen. Halal inaugurare. Mai bine făceau un stadion de 40 milioane de euro și de restul cumpărau fotbaliști. Ori, mai bine: nu mai făceau stadion și făceau echipă!

Dar mna, e bine și așa. Decât nimic. Mai bine nimic poleit.

Cică suporterii au huiduit echipa la finalul meciului. Poate n-au înțeles: n-au venit la stadion să vadă fotbal, ori vreo față nouă a echipei. Meciul a fost pentru a vedea bijuteria arhitecturală. Atât. E ca atunci când te invită niște prieteni, pe care nu-i placi, să le vezi noua casă. Dacă îi vizitezi te uiți la casă, nu îți reconfirmi că-s oameni neinteresanți.

Acestea fiind zise, frumos stadion. Să-i facem și un mileu drăguț, să nu se pună praful insucceselor.

2 răspunsuri

  1. Am fost la meciul de inaugurare, dar pe la golul al 3-lea am plecat, eu și cu încă un sfert din cei rămași. De la golul 2 deja lumea pleca acasă. Pe principiu da frate am venit am văzut nu mai rămâne nimic de făcut, plec acasă.

    Ideea e că se vede mâna Doreilor care au muncit la stadion. Nu știu cum s-a făcut recepția dar la toaleta domnilor ușa nu voia să fie încuiată pentru că nu avea loc de încuitoare.

    Oricum, un stadion, e bine și așa, măcar să facem și noi un Praztold că aeroport avem, hoteluri avem, acum avem și stadion. Să le cânte și la țigani niște Armin, niște Guetta sau alți consacrați.

    Cu respect,
    Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.