Nu vota că-ți spune vaca. Că nu ești bou.

În primul rând, o spun din capul locului că-s pro-votare. Asta ca să mă lipsesc de opinii de genul „păi da Bonea, tu stai în casă duminică, noi votăm ș-apoi apari tu ca nemulțumitul!”. Nu, o să merg la vot, o să-mi gândesc votul astfel încât să nu câștige Ponta din primul tur și să-i ofer șanse pentru „finală” candidatului preferat. Acum că am rezolvat asta, să discutăm despre campania Votești.

La o primă vedere pe site-ul lor, treaba-i chiar frumoasă și interesantă.

O abordare tinerească vis-a-vis de vot: cu meme-uri, filmulețe, interviuri cu tot felul de personalități cunoscute de tineri, totul îndreptat spre faptul că „trebuie să mergi la vot”. Problema e cu vaca. Precum și-n poza de mai sus, dacă nu votezi, ești vacă/bou. Cât de greșită e această abordare? 100%.

Așa ne place nouă să ne porcăim: nu gândești ca mine/ nu asculți muzica mea/ nu mănânci ca mine/ nu votezi ca mine/ etc., deci ești o vacă. La fel de bine putea spune „nu votezi? Mă-ta-i curvă!/Ești un lache/ Faci pipi-n pat”. Cum altfel să stimulezi omul dezinteresat de politică, dacă nu prin jignire?

Problema e nu (neapărat) că oamenii nu merg la vot, ci faptul că merg toți proștii.

Și că noi avem impresia că dacă ies masele de intelectuali la vot, o să balansăm situația. Greșit! Ca-n orice țară (hai să presupunem că-s maxim 10-15 excepții), plebea/prostimea e înzecit mai multă decât ăia cu discernământ. Că așa e dat să fie. Deci am rezolvat asta cu balanța. Mai rămâne apoi faptul că te duci la vot, îndemnat de o vacă, dar cu cine votezi? Nu că n-ai avea cu cine, dar care-i viziunea ta politică? Cine s-a ocupat să te educe? Cine ți-a făcut puțină inițiere politică? Nimeni. O faci de capul tău, din ce prinzi pe ici-colo, altfel riști să te lași influențat. Sunt prea puțini oameni care realmente simt și se știu de dreapta sau stânga. Restul votează tot pe pungi sau „Vadim că-i pe caterincă!”.

Așa că votați. Sau nu. E un drept, nu o obligație. Nu e o jignire dacă nu votezi. Văcari sunt ăia din trecut ce au permis trei mandate Iliescu, mineriade, etc. Votează că știi cu cine și de ce. Nu de amorul actului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.