Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Nu toate tinerele combinate cu bătrâni sunt pe interes

Știu că e posibil să distrug corola de stereotipuri a lumii, dar adevărul e că nu toate tinerele care ajung într-o relație cu bărbați în vârstă sunt pe interes. Chiar și în cazurile în care moșu` are bani nu înseamnă neapărat că vlajgana a acceptat un trup fleșcăit pe ea în schimbul unor avantaje materiale.

Nu există studii care să ateste că un procent relevant din tinerele cu parteneri în vârstă (și avuți) au răspuns unei nevoi materiale, nu emoționale.

Dacă ținem linia stereotipurilor și exagerărilor putem la fel de bine să spunem că majoritatea bărbaților ofuscați de astfel de relații sunt, de fapt, frustrați că ei nu pot avea o astfel de parteneră. De ce? Pentru că sunt săraci. Niște coate goale care cred că merită o parteneră tânără și frumoasă doar pentru că-i mai apropiată de vârsta lor. Și așa cum probabil ați remarcat, pontoșii de serviciu sunt vexați doar de relațiile dintre bombe sexy și bătrâni, tipele banale nestârnind interes de dezbatere.

Ce spune asta? Că probabil își doresc și ei o parteneră trofeu și vârsta moșului e doar un impediment competițional, nu o hibă afectivă.

Femeile scandalizate de astfel de diferențe sunt doar geloase. Sună bine generalizarea asta? Sunteți geloase și urâte. Ați lua o limbă octogenară și bogată în gură, dar sunteți prea urâte. Frumos, nu?

În ultima perioadă, tot citind și hiper-raționalizând tot felul de aspecte ale vieții, am ajuns să-mi pun semne de întrebare în legătură cu blamatele relații dintre bunăciuni și babalâci.

Are și presa partea ei de vină, prezentând foarte tendențios știri despre relațiile dintre tinere și bărbații bătrâni și bogați. O să remarcați faptul că accentul acestor știri pică întotdeauna pe diferențele dintre cei doi: de vârstă, de aspect, de gândire. Și mici pastișe despre „reacția lumii” în fața infamei relații. Care mulțime e ignorantă și prigonitoare.

Eu, în locul feministelor, aș face scandal la vederea unor știri care „dezbat” relațiile de tipul acesta. Aproape insesizabil se vrea transformarea femeii într-o materialistă care vrea să-l sifoneze pe moș.

O explicație foarte simplă pentru unele relații dintre tinere și bărbații bătrâni este următoarea: asta le excită. Cum unii au mother issues și-și imaginează mămici porno, ori „bunici sexy” (aspect mult mai apreciat de presă, ocazional având știri despre „bunici fenomenal de sexy la 70-80 de ani”), așa altele au father issues și-și caută un partener matur. Poate au citit studiul ăla care spunea că bărbații se maturizează pe deplin la 54 de ani și nu vor să crească pe nimeni.

Probabil că au și bărbații în vârstă farmecul lor, ori o încredere care bate orice mucos de 25 cu BMW și impresii de armăsar. Doar ele știu ce vor în și pe lângă pat.

Firește c-o să-mi dai câteva exemple de tinere care chiar au înșelat emoțional niște bătrâni naivi și cu libido. Cazuri insignifiante în imaginea de ansamblu. Sunt multe alte cazuri de relații fericite și de durată pe care nu le bagă nimeni în seamă.

Și de ce ajung unele fix cu bătrânii bogați? Probabil pentru că ăia, prin prisma statutului financiar, sunt mai prezenți în mediile unde se află și ele. Altfel s-ar cunoaște în stația de tramvai. Și până la urmă unde-i problema dacă tânără vrea și stabilitate financiară? De când e asta ceva greșit? Îți zic eu de când: de când ești sărac.

Altfel spus, tind să cred că de cele mai multe ori relațiile dintre tinere și bătrâni deranjează la un nivel estetic (vax albina, crema puca) și stârnește gelozii și competitivitate („eu de ce nu-s cu o manechină? Pentru că-i ea curvă și materialistă și l-a găsit pe moș să-l sugă de bani, d-aia!”).

P.S. – cred că toată această atitudine este și un revers istoric nedrept, din moment ce până acum 100-150 de ani bărbații avuți și bătrâni își cumpărau neveste tinere.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.