Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Nu-i corect să-l facem „mitocan” pe agresorul reporteriței B1

A văzut toată lumea asta?

În dimineața asta am citit pe Reporter Virtual un material despre „cine e mitocanul ce a lovit-o pe jurnalista B1 TV”. După ce am văzut imaginile cu el ieșind din Secția 22 mi-am dat seama că mitocanii planetei au fost jigniți. Alexandru Gheorghiu, agresorul, nu-i mitocan, ci… nu am eu cunoștințe în domeniu și e posibil să pun un diagnostic greșit, dar mitocan nu e sigur. Mitocan e prea puțin spus. E un cuvânt moale, soft.

Mitocan e Badea care amenință pe toată lumea cu bătaia, ori cineva ce nu lasă doamnele să stea jos în autobuz, sparge semințe pe trotuar, parchează aiurea și alte țărănisme/mârlănisme/marțafoisme/etc. Alexandru Gheorghiu a depășit stadiul ăsta când a lovit cu piciorul fără să fie provocat. Poate știe cineva cum să definească într-un cuvânt genul ăsta de comportament. Profan, aș putea spune că-i nebun. De legat, dus în Piața Publică, arătat cu degetul și râs de el. Pare genul care moare de grija altora și de gura lumii. Dar ce știu eu…

Să-l faci mitocan e ca și cum ai spune că Saddam Hussein a fost un „golănaș”, Osama un „huligan” și Pol Pot un „pezevenghi”.

Până una alta, omul e cercetat în libertate și asta mă sperie. Dacă te atacă un Gheorghiu pe stradă ce faci? Ești mitocan în legitimă apărare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.