Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Nici cititul ăsta nu e așa ieftin…

Vă spuneam acum ceva timp că de vreo 4-5 ani folosesc o aplicație de cheltuieli pe telefon. Fac asta pentru că uneori dau prea mulți bani pe carburantul yacht-ului și am impresia că administratorul apartamentului meu din New York mă fentează cu fondul de rulment.

Aruncând un ochi prin aplicație mi-am dat seama că lunar, în medie, cheltui cam 400-500 lei pe cărți. Recordul a fost de 1.600 de lei într-o lună. Au fost bune merdenelele în mai 2020. Asta o să pățiți și voi dacă o să ajungeți la ±100 de pagini citite pe zi și o să vă faceți o rutină din a lectura.

De curând am fost contactat de cei de la Tipli.ro să le testez platforma în calitate de #influenkăr. Așa că m-am aruncat pe site-ul lor fix în secțiunea de librării. Mi-am comandat ceva care să-mi ajungă pentru 3 săptămâni (imaginea de la articol) și imediat ce a venit comanda la ușă m-am trezit cu un procent din valoarea comenzii în platformă. Asta înseamnă că în funcție de ce-mi mai cumpăr prin Tipli pot să strâng bani… să mai cumpăr cărți. Mi-am făcut deja un calcul și cu următoarea comandă se strânge de 1-2 cărți.

Bine, treaba nu se oprește doar în cărți. Sunt zeci-sute de magazine pe Tipli și fiecare vine cu o recompensă, ori un cupon de reducere. Așa că dacă-ți cumperi vreo țoală ți se pot întoarce bani în contul platformei, bani pe care să-i folosești să-ți cumperi altceva (cărți). De exemplu, trebuie să-mi cumpăr niște căști noi. Și niște accesorii pentru bicicletă. Cu ce primesc înapoi de la cumpărăturile astea mai cumpăr una-alta fără să mai bag mâna-n buzunar. Cărți.

Revenind la cărți, am făcut un calcul lejer și dacă folosesc Tipli timp de un an de zile pot să economisesc bani de vreo 10 cărți. 10 cărți nu-s de colea. Mai trebuie să caut pe platforma lor și o reducere pentru rafturi. Și cuie. Și un ciocan. Și eventual un conac în care să-mi fac o bibliotecă frumoasă.

Râdeți voi, dar leu cu leu se face vila în Canare.

Dacă vă înregistrați pe Tipli din acest LINK o să primiți și un bonus de 15 lei, în plus pe lângă cashback-ul primit. 15 lei! Asta înseamnă o carte.

4 răspunsuri

 1. Economisesti 10 carti pe an facand inca un cont pe care trebuie sa il gestionezi, contribuind la o schema piramidala cu datele tale , inclusiv financiare. Oare merita ?
  Cum cartile noi nu sunt accesibile tuturor, nu mai bine ar fi sa avem o platforma unde am putea dona/ vinde carti ? Putini mai recitim o carte. Librariile nu mai merg, dar cred ca anticariate cu oferte de „carti” aproape noi, ar fi solutia. In special cand vorbim de carti pentru copii.

  1. La asta cu „scehma piramidală” nu știu ce să spun. Din moment ce purtăm conversația asta online pot spune că am picat testul de „hai să ne protejăm datele”. Oricum, pentru mine alea 10 cărți economisite înseamnă ceva pentru că unele cărți sunt scumpe și mă bucur la un discount ca bunicii la ulei primit moca.

   De donat cărți/vândut cărți sună bine, dar aia e „o piață neagră” a lecturii și cel mai mult suferă tot piața de carte. Pentru că ea nu trăiește din vândutul pe sub mână. Autorii nu mai zic. Așa că dacă am vinde/da totul pe sub mână cred că am băga piața de carte în faliment destul de repede. Ori ne-am „publica” PDF-urile pe Facebook și am aștepta să primit donații pentru ce scriem. Și știm cum merge asta.

   Eu recitesc ce scriu pentru că fac însemnări pe cărți.

   Altfel spus, pentru unii platforma asta e utilă. Eu sunt și zgârcit.

 2. Aş fi curios pe viitor, daca ai scrie un articol despre ce notezi pe carți si de ce crezi ca e important sa facem asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.