Militând pentru batistele de material

Am fost răcit. Zic am fost și sper că virusul nu stă ascuns prin corp și când îmi e lumea mai dragă să se reactiveze și să mă simt iar vlăguit. Dar vă pot spune că de fiecare dată când sunt răcit îmi dau seama ce prostie este să folosesc șervețelele de hârtie, ori batiste de hârtie cum li se mai spune.

Mirarea mea e cum de nu s-au isterizat până acum ecologiștii și cum de n-au făcut o campanie prin care să-i încurajeze pe oameni să-și șteargă bârnele de orice altceva.

Cum de n-a apărut o campanie care să spună „mucilor le plac mânecile”, „trage secrețiile în tine și-o să-ți fie mult mai bine!” sau „chiuveta te vrea! Suflă în ea!”. Totul pentru salvarea milioanelor de copaci pe care-i nimicim și umplem cu mucus.

Bunica mea avea un sertar plin cu batiste de material. Diferite culori, modele, mărimi. În funcție de cât de răcit erai îți alegeai batista.

Eu fiind mereu mai bolnăvicios și cu un debit ridicat îmi alegeam o batistă cât un prosop de plajă și când o țineam în buzunarul pijamalei păream un copil cu o tumoare testiculară sinistră.

Dar batista aia îmi era alături zile bune. Eventual o schimbam cu alta, mai fină (să nu provoace răni nasului), curată și mai mică, toate aceste schimbări fiind și un indice pentru evoluția bolii. Batista de material era perfectă și parcă-mi zâmbeau și copacii pe stradă când mă vedeau. Ori vedeam eu tâmpenii de la febră, cine știe.

Nici nu vreau să mă gândesc la cum mă va privi societatea când într-un mall din țară voi scoate din buzunar o batistă de material, cu motive tradiționale, și-o voi duce la nas într-una apostolească și sobornicească eliberare a sinusurilor. Vor crăpa manechinele în vitrine, se vor sparge geamurile și va cădea fondul de ten de pe fețele molistelor. O să mă dea la știri și-o să râdă toată țara de mine cum nu râde nici publicul plătit la glumele lui Duban.

Din păcate suntem soriți șervețelelor de hârtie. Asta dacă nu se-ndură H&M, Zara sau Forever 21 să lanseze niște batiste de material cu paiete pe care să le vânture pițipoancele prin cluburi și să-și sufle sclipiciul din nări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.