Mesaj pentru homosexuali și poponari

În primul rând trebuie să fac o scurtă precizare. Homosexualii sunt homosexuali. Gay. LGBTQ-iști. Ființe umane care au o altă orientare sexuală, umană, matură și consensuală, diferită de cea heterosexuală.

Poponarii sunt ăia care n-au loc de gay. Din latinescul poponarius, popor care n-are loc de treaba altora. Poponarii sunt jenanți, penibili, radio șanțiști, 100% n-ai vrea un vecin poponar, 110% n-ai vrea ca fiul tău să fie poponar, ori să se-mprietenească cu unul. Poponarii sunt nesiguri pe sexualitatea lor, sunt fățarnici când vine vorba de heterosexualitatea lor și dacă se adună la o petrecere încep să facă, „la mișto”, mișcări homosexuale și glume gay. Dar doar așa, „la caterincă”.

Acum că am rezolvat această dilemă, să mergem mai departe.

Domnilor, doamnelor și incerților/incertelor, treaba se-mpute exponențial. Dragnea a anunțat din străfundul sufletului că toamna asta ieșim la vot. Votăm dacă să scrie-n Constituție că mariajul e o treabă doar pentru femeie și bărbat.

Dacă mă-ntrebați pe mine, îmi pute a diversiune. PSD-ul pregătește ceva nasol prin toamnă, dar vrea să fure atenția publicului. Nu știu ce. Invadăm Găgăuzia, privatizăm toate clădirile din Pipera, PSD cumpără Metrorex… nu știu. Ceva nasol se va întâmpla în aceeași perioadă.

O să se surpe țara sub noi, dar la România TV/Antena 3 o să vedem imagini cu homosexuali în paiete și babe cu icoane de gât.

Eu sunt pesimist. Eu cred că referendumul e pierdut pentru gay și România modernă.

Rotițele celui mai mare partid (PSD) se-nvârt sincron cu rotițele celei mai mari corporații din țară (BOR) și împreună vor aduna la vot peste 30% din alegători, numa` bine pentru validare. O să plângă SF Parascheva cu lacrimi de sânge când va vedea, cu ciudă, că un referendum a adunat mai mulți oameni ca racla ei.

Ce le pot spune homosexualilor? Că-i și vina lor, asta-i clar. Că n-au făcut destul. Și că e nevoie de mai mult. Mai mult martiriu pentru idealul lor. Știu că au suferit mulți ani, dar dacă s-au izolat cu Parada Gay pe bulevarde sigure, de unde să nu-și primească pietre (creștinești) și sudălmi, au ajuns să creadă că lumea-i acceptă?

Din toată comunitatea LGBTQ nu-mi amintesc vreo voce puternică, un lider, o personalitate marcantă, cineva care să pună problema cu umor și seriozitate. Mulți ani a fost Cernea în față, dar e nevoie de cineva cu mai multe *oițe. Noroc cu unii influenceri heterosexuali cu tupeu, altfel…

Nu știu dacă acest „nu s-a făcut mare lucru”  trebuie aruncat doar în cârca unor asociații precum ACCEPT. Am prieteni gay care nu și-au făcut ieșirea din dulap și nu mai sunt la vârsta adolescenței. Nu trăiesc în provincie. Sunt oameni mari și nu vor să spună acasă și la muncă adevărul. Înțeleg că-i greu, presiune uriașă, dar îți e bine sub prelată? Spui tu că-i mai bine să te ascunzi? Probabil se vor supăra citind asta, dar nu le pot duce alții lupta.

E greu să-i spui mă-tii că ești gay, dar o faci o singură dată. Dacă nu-i convine… nu-i mai spui.

Nu știu, dar nu-i normal ca tu să nu recunoști și să nu te arăți societății – așa normal, politicos, educat, plătitor de taxe și impozite -, dar o armată de heterosexuali să facă gimnastică cerebrală încercând să le explice homofobilor că nu-i nimic greșit.

De câte ori am mințit că-s țigan/evreu/gay în taxiurile din București în fața unor șoferi homofobi/rasiști/antisemiți…

Mesajul meu pentru poponari este următorul: nu vă bucurați prea mult pentru victoria asta. În curând or să vină după voi.

Nu vă plac homosexualii? Îi vor curăța.

Urmează un referendum împotriva altor religii. Nu vă pasă, pentru că oricum pupați racle la sărbători.

Apoi se rezolvă problema și cu ungurii și țiganii. La fel, nu vă interesează. Sunteți români albi, strămoșii lui Decebal.

Vor cere referendum pentru batic obligatoriu. Asta o să vă deranjeze puțin, dar voi țineți la tradiții.

Apoi vor spune că aveți prea mulți bani și prea multă mâncare. O să vă bucure, pentru că ați văzut capra vecinului. E cam grasă.

Într-un final vor spune că sunteți prea mulți, consumați prea mult aer. Dar cine să vă mai ajute, că sunteți singuri. Să nu vă îmbrățișați de frică. E gay.

 

Sursă foto: Victor Drăgan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.