Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ieși din bula ta

De mult timp o tot spun: e foarte important să ne plimbăm și prin alte bule de pe Facebook. Dacă stăm în grupurile care ne satisfac și ne batem pe spate în cerc de deștepți și frumoși ce suntem n-o să învățăm nimic.

O să ne izbească realitatea la alegeri, la proteste, ori la cumpărături. O să vedem mentalități diferite în jurul nostru și o să ne întrebăm „ce-i cu ăștia?”.

Nu faceți scandal la alții-n bulă.

Știu că tentația e mare să vă înjurați cu tot felul de oameni, să contraziceți, dar n-are rost. Nu mergeți la război în alte grupuri, ci pentru a studia terenul și a vă imuniza. Dacă faceți bahaos o să vă scoată din grup și gata distracția. Și n-ați ajutat pe nimeni, nu s-a schimbat vreo mentalitate, n-ați deschis ochii nimănui.

Persoane precum doamna Burghel se plimbă prin tot felul de grupuri, chit că-s dedicate unor conspirații sau evenimente. Îi găsim printre românii care sunt anti-vaccinare, dar și pe grupurile virtuale făcute de românii care locuiesc în Dublin, Paris sau Munchen.

Bulele astea sunt ideale dacă vrei să vezi ce probleme mai au unii români.

Tu te bați cu pumnii-n piept pentru drepturi, minorități, anti-abuzuri politice și compatrioții tăi nu mai vor să candească a tutun, preferând mirosul de șosetă iQOS.

Chestii precum cele postate de Alin Cătălin de mai sus nu vezi în bulele „alea bune” în care se discută despre ce s-a mai pierdut în Uber, cum o să ne salveze Vlad Voiculescu și cât de ridicoli sunt preoții.

Ca Alin Cătălin sunt îndeajuns de mulți încât să-ți pui întrebări serioase dacă după 15 mai trebuie să ieși afară. Sau afară din țară.

Majoritatea postărilor precum cea de mai sus au zeci sau sute de like-uri și share-uri. Ei sunt compatrioții tăi. Mergi în autobuz cu ei, muncești și pentru pensia lor. Poate, cine știe, copilul tău ajunge să se îndrăgostească de odrasla lor…

Acestea fiind zise, înainte să ieșiți la plimbare pe afară faceți o promenadă prin bule rupte de realitatea voastră. E un exercițiu foarte bun.

Nu vă enervați, nu vă certați. Observați. Plângeți în intimitate.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.