Georgeisme

Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

În Galați doar maimuțele trăiesc bine

Prea multe despre Galați nu știu. Cândva am citit că orașul se scufundă în Dunăre cu 12 centimetri pe an. Asta înseamnă că până o să avem noi 1.000 de kilometri de autostradă Galațiul o să sufere soarta Atlantidei și ne vom aduce aminte de el ca de un oraș mitologic.

Cea mai mare temere a vecinilor brăileni e să nu-i tragă în Dunăre. Dar și pentru ei, la câte probleme au, Dunărea e cel mult un duș.

Mai citisem că-n Galați se incendiază oameni ai străzii, o reinterpretare românească a celebrului festival american „Burning Man”.

Galațiul ne-a mai dat și un deputat de ispravă, domnul umorist, anestezist și „frecangist” Dobrovici Bacalbașa. Am spus „frecangist” pentru gestul făcut în Parlament.

Dar ce aflu eu zilele astea e că-n Galați, la grădina zoologică, s-au făcut investiții.

Mai exact s-a făcut o casă pentru maimuțe în valoare de 500.000 de coco. Și încă nu-i gata, mai are nevoie de vreo 100.000 de euro pentru podea, plante, frângii.

Dar de ce să ne oprim aici?

Mai contribuim cu 100.000 de la bugetul de stat și le punem maimuțelor plasme, canapele, climă bizonică și toalete moderne, nu ca alea de au sărăciile alea de elevi din satele gălățene.

Acum, să nu mă-nțelegeți greșit, n-am nimic cu bietele maimuțe. Evident că ele-s suratele evoluate din toată ecuația asta, din moment ce primesc o casă de lux într-un oraș unde, curios, nu s-a grăbit nimeni să ne spună cât de importantă-i grădina zoologică și ce impact va avea asupra turismului. Și mai ales, câte probleme din oraș s-au rezolvat de s-a ajuns la grădina zoo.

Poate că un hominid din conducerea grădinii zoo, ori de la primărie, ne va spune că „această grădină zoologică va aduce turiști din întreaga țară! Deja s-au anunțat valuri de turiși din București și Timișoara, mii de oameni vor să vină să vadă maimuțele din Galați”.

Dar ce spun „din țară”? Mari grădini zoo din lume se vor închide neputând face față concurenței. Wellington Zoo din Noua Zeelandă a emis deja un comunicat prin care anunță că închide afacerea întinsă pe aproximativ 12 hectare. Reprezentanții grădinii zoo din Toronto, Canada, au spus că animalele nu mai mănâncă de când au auzit că maimuțele din Galați au casă de peste 600.000 de euro.

Maimuțele din alte grădini zoo aruncă fecale în vizitatori și îngrijitori și cer condiții de lux. Condiții românești.

Asta-i problema când populația nu-i consultată în probleme atât de importante.

Dacă vorbeau cu mine le spuneam că Andreea Bănică a dat 250.000 de euro pe o vilă la marginea Bucureștiului. Inna tot 250.000 de euro, într-o zonă la fel de bună. De 600.000 de euro mutam ambele „artiste” în Galați și le priveau fanii în timp ce mâncau banane și atârnau de liane așa cum atârnă și de industria muzicală.

În țara asta avem atâtea primate cu locuințe exagerat de scumpe. Oare ce simt maimuțele alea din Galați când știu că-s atâtea maimuțe în țară care dorm în garsoniere și nu-și permit decât un BMW la mâna a III-a și un concediu pe an, la ștrand?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.