Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Firea, trebuie să vorbim…

Nu, nu e o discuție de tipul „nu ești tu… sunt eu…” și apoi să ne despărțim liniștiți, tu să-ți vezi de grădinărit în Voluntari și eu să continui să fiu bucureștean.

Și nici nu-i vreo „scrisoare de la un cetățean” pentru tine. Am văzut că-ți scriu oamenii zilnic. Și n-ai timp să le citești vorbele, că ești prin oraș, dai la lopată, spargi gheață.

Dar poate, cândva, când îți mai cauți numele pe Google o să vezi textul ăsta și-o să-i acorzi un click și 30 de secunde.

Ce vreau să spun e că nu se mai poate cu traficul în oraș. Știu că ai mai auzit asta. E la ordinea zilei. Nimic nou.

Dar dacă nu-ți dai seama, orașul e sufocant. În curând NU se va mai putea circula. Estimez că acest lucru se va întâmpla fix când îmi voi cumpăra și eu mașină. Aia o să fie ultima picătură în acest ocean de table pe roti.

Știu Gabi că e greaua moștenire. Oprescu ăla, Băsescu, Videanu, Lis… ciobanul Bucur. Toți, mama lor! N-au făcut nimic! Asta e, tot o femeie trebuie să le rezolve și p-astea.

Of, îmi e și groază să mă gândesc prin câte treci. Și mamă, și soție, și primar și… cum să mai trăiești în asemenea condiții. Oare ai mai apucat să mai faci și tu un chec? Ai timp să dai cu aspiratorul? De sex nici nu mai întreb. Mai apuci să te iubești cu Pandele? Mai ai timp să te joci în părul lui de pe piept în timp ce-i spui că e cel mai frumos bărbat din Voluntari?

Probabil că nu. Cel mai probabil ești epuizată de numărul mare de bucureșteni care-ți pângăresc aura.

Am divagat.

Revenind la trafic, nu prea mai sunt soluții. Probabil să dărâmi câteva zeci de blocuri și să faci autostrăzi suspendate, supra-suspendate și supra-stratosferic-suspendate. Altfel nu văd cum s-ar mai putea circula normal în oraș.

Ori… Ori… ai putea să faci sensuri unice! Cum sună asta? Străzi întregi cu sens unic? Poți experimenta. Măcar. Ori… Ori… ai putea face benzi de autobuz. Dar numai și exclusiv pentru mijlocul de transport în comun. Eventual să se mai dea și bicicliștii pe acolo.

Ai putea încerca. Două luni. Vezi dacă merge ceva și tragi linie. N-ai ce să pierzi, alegerile sunt departe.

Altfel o să murim în trafic. Și ne vom bate. Între noi, oamenii. Nu cu tine. La tine n-ajungem. Noi o să ne spargem piramidele nazale de nervii provocați de proasta ta gestionare a situației.

Așa că dacă mâine îți vine să… faci sens unic pe… Bulevardul Ferdinand I (să zicem, e doar un exemplu), Big Bang ce schimbare ar avea loc! Tu nu-ți dai seama. Nici nu cred că știi unde e Foișorul de Foc pe hartă. Dar nu-i problemă. Mergi pe încredere. E în București.

Cu stimă și respect,

Un om blocat în trafic.

 

2 răspunsuri

  1. Vad ca nu pot edita raspunsul, asa ca te rog sa citesti cu ghilimele de rigoare:)))))) Bune rau de tot, textele tale, doar ca asa cum voi acum o aveti pe Firea, noi l-am avut pe Mazare:)))))))) Beat this:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.