Doamna Firea, nu vreți să stați cu copiii?

Doamna Gabriela  Firea și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de primar al Capitalei, în ciuda faptului că moștenitorii „cei mai mari” îi spun să nu mai candideze. E prea mult de muncă, riscuri prea mari și atacuri prea multe.

Doamna Firea probabil a uitat, prinsă în vâltoarea luptei de a face viața bucureștenilor mai bună, dar omul nu e om destul dacă nu are copii. Probabil și-a uitat crezut și vorbele din vremurile când spunea că „nu ești familist destul dacă n-ai copii”.

Acum doamna Firea se sacrifică fizic, mental și emoțional pe eșafodul administrației comunale. Pentru ce?

Nu merită, doamna Firea. Nu merită să stați departe de familie pentru a-i satisface pe unii și alții. Lăsați! Copiii sunt mult mai importanți și timpul petrecut alături de ei nu-l mai primiți înapoi, oricâte autobuze turcești ați aduce, oricâte persoane ați trimite la moaștele SF Parascheva sau câte petice de gazon ați pune pe acoperișul unor stații de tramvai (chit că asta a făcut un supermarket, dar fie…).

Nu merită. Copiii sunt cei mai importanți. Mai ales copiii dumneavoastră.

Nu vreți să mergeți împreună cu „cei mai mari” să vedeți pistele de bicicletă din Barcelona sau Copenhaga? Ori să respirați aerul mai puțin poluat al altor capitale europene? Ori să vedeți cu familia cum alte orașe sunt pentru oameni, nu mașini? Astea-s activități superbe de familie.

Îmi și imaginez ce tristețe e în familia Pandele-Firea când doamna se trezește în fiecare dimineață și pleacă să înfrunte traficul pentru a ajunge la birou, lăsând pe masa din bucătărie câteva sandvich-uri pentru cei mari și mici, alături de un bilețel: „Mami a plecat în slujba poporului. Vine târziu. Mâncați cina fără mine. Vă iubesc ca pe bucureșteni”.

Unde mai pui că ăsta nu-i un exemplu bun oferit copiilor. Să te înhami la proiecte grele și solicitante e prea mult. Ce vor înțelege din asta?

Doamna Firea, nu vă merităm.

Stați cu familia. Să vină altul să-și riște viața, sănătatea, familia și sârma pentru noi.

Ați fost prea mult.

Vă mulțumim.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.