Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Doamna cu blană albastră și dragoste de sine

Mie-mi place să mă uit la oameni. Nu știu dacă asta mă face nepoliticos, dar nu pot să nu mă uit la cei din jurul meu. Nu mă holbez, n-am un carnețel în mână (am memorie), dar oamenii sunt fascinanți.

Să vă dau un exemplu recent, nu mai vechi de 9-10 zile. Un exemplar senzațional de homo sapiens.

Eram în avion și ne pregăteam de decolare. La câteva scaune de mine o tânără într-o haină de blană albastră butona telefonul. Fiind aproape de mine am putut să văd destul de bine ce făcea (da, știu, sunt un nesimțit).

O să vă redau pe cât de fidel posibil activitatea ei de pe telefon (menționez că toate cele enumerate mai jos s-au petrecut fără pauză, cursiv, în timpul în care avionul se îndrepta spre pistă și până s-a înălțat deasupra norilor):

Deschis Instagram. Admirat cea mai recentă fotografie postată de ea (făcută în aeroport cu câteva minute înainte să urce în avion). Închis Instagram. Slide dreapta-stânga prin ecranul de aplicații. Deschis Instagram din nou. Două scroll-uri în feed-ul de poze. Intrat la story-uri. Văzut două story-uri. Închis Instagram. Deschis Instagram (la fix o secundă după ce l-a închis). Intrat la propriul story. Admirat ultimele story-uri puse de ea (în hainele care erau pe ea în acel moment). Închis Instagram. Deschis aplicație de retușat poze. Încărcat selfie făcut mai devreme în aplicația de retușat. Subțiat față. Netezit ten (cred, așa părea). Mărit ochi. Salvat poză. Închis aplicație de retușat față. Deschis Instagram. Încărcat poză proaspăt retușat în story. Modificat mărime poză. Închis Instagram. Reintrat în aplicația de retușat. Ales alt selfie. Modificat trăsături fizice (posibil aceleași de mai devreme). Salvat poză modificată. Închis aplicație. Deschis Instagram. Încărcat poză retușată la story. Admirat poză retușată la story. Închis Instagram. Slide stânga-dreapta prin ecranul de aplicații al telefonului. Deschis Instagram. Admirat poza personală de la story. Intrat în profilul de Instagram. Derulat prin pozele personale. Închis Instagram. Deschis fișier cu poze. Scroll prin selfie-uri. Deschis unele selfie-uri. Închis poze. Deschis Instagram…

Tot ce ați citit mai devreme s-a derulat aproape fără pauză și în timpul zborului, cu excepția faptului că lipsea semnalul la net așa că mare parte din timp a trebuit să se uite la pozele salvate în telefon și să le retușeze pe unele dintre ele. De câteva ori pe parcursul zborului a deschis și Instagramul (din obicei probabil), dar n-a putut să vadă decât 1-2 postări recente.

Imediat ce avionul s-a apropiat de pista de aterizare a pus la story pe Instagram o poză din cele modificate în timpul zborului și a început să se plimbe prin pozele cu ea din aplicație.

Mi s-a părut fascinantă.

10 răspunsuri

 1. Bolnavi psihic. Zisă și „forma fără fond”, zisă și „cioara vopsită”.

  Iar în Rromânia, am mai și fost educați că e mai important ce cred alții despre noi decât cum suntem noi defapt…
  Mi-am luat BMW dar n-am bani dă benzină.

  N-ați observat că mai toate instragamițele vin din zona dă needucație și sărăcie?

  1. Poti sa numesti cateva instagramerite care au fost sarace? :)) Ca vad ca esti foarte informat despre vietile lor, care nu te intereseaza, stiustiu. Toate pe care le urmaresc aveau bani dinainte. Pentru ca daca nu aveau bani, nu aveau timp sa se ocupe de social media si sa creasca. Aveau un job, un minim pe economie, ceva. Arata-mi o instagramerita care a lucrat vanzatoare.

 2. Omul este un animal extrem de complex și fascinant ,doar că uni dintre noi sunt programați (educați ) foarte…

 3. E foarte trist sa vezi cum a dus inventarea selfie-ului la agravarea bolilor psihice pe care alții le aveau deja. Mai ales aceste femei obsedate de propria imagine, pitipoance, care asta fac toată ziua. Asta e narcisism, vanitate dusa la extrem. Am văzut și eu nenumărate astfel de exemplare. Mai tare ma mir când vad femei urate care fac asta. Ca dacă ar fi frumoase măcar ar fi mai de inteles ca fac asta, dar nici atunci nu e scuzabil.

 4. Pana la urma ce-i mai grav, sa te ocupi de SM (poate din asta traieste) sau sa stai ca o leguma si sa privesti in gol in telefonul altcuiva tot zborul? Daca vrei sa zici ca social media ne face narcisisti, asa suntem toti, dar mai ales tu, ca altfel nu ai avea vlog, youtube, podcast, facebook, insta, patreon, twitter etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.