Georgeisme

Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

De unde poți cumpăra copii dacă ești poponar

Leon Dănăilă, geniul medical care merge cu metroul în București, cu toate că putea pleca în străinătate să fie respectat și homofob oriunde pe planetă, a declarat că homosexualii nu pot face copii (genial!), ba chiar îi cumpără sau îi fură.

Eu pe Facebook am câțiva prieteni gay.

Nu știu dacă vor copil/copii, dar m-am gândit să le dau o mână de ajutor și să le spun unde găsesc plozi pe piața românească.

În primul rând, sunt unii care spun că-i mai bine să cumperi din străinătate. Cică-s făcuți mai bine, tehnologie germană, alea-alea. Alții spun că nu-i bine să aduci din străinătate, că-l strici aici, dai cu el în gropi, îi sar neuronii, dai banii aiurea. Am auzit și de oameni fraieriți, au cumpărat copii de la samsari, convinși că a fost copilul unei bătrânici din Germania și nu-l folosea prea mult, îl ținea în garaj.

După 100 de kilometri s-au trezit că le trăncăne copilul și n-are direcție. Țepe.

Așa că dacă mergem pe piața românească eu recomand un copil de țară. D-ăștia crescuți în pământ, cu îngrășământ natural, udați de ploaie, nu stropiți cu tot felul de chimicale. D-aia nu-i bine să luați copii de la turci. Ăia bagă E-uri și chimicale grupa mare, să crească plozii mari și frumoși. Dar n-au savoare.

Problema e că ăștia de țară sunt scumpi și nu-și permite orice poponar un copil bio.

Nu știu dacă e rentabil să te bagi la credit la bancă pentru un copil.

Să plătești timp de 30 de ani la bancă pentru un plod. Doar dacă-l vrei nou. Dar mulți spun să nu cumperi copil nou-nouț că-i scade prețul la jumate din ziua în care l-ai scos din spital. La mâna a doua e mai ok, dar să-l duci la verificare înainte.

Eu am mai văzut oameni cumpărând copii de la hypermarket, dar nu știi cum e ținut în spate, pe stive. Dacă-i bruscat? Sunt zvonuri că ăștia le șterg perioada de valabilitate, ori îi mută pe alt raft.

Poate ai noroc pe Facebook. Mai sunt câte unii care pun anunț: „mi-a făcut femela 3 pui, sănătoși, vaccinați, dau doi”. Poate ai noroc și prinzi și nevaccinat, depinde de preferințe.

În târg e periculos să mergi după copilul. Nu știi de unde l-a furat. Te trezești cu poliția la ușă și tu n-ai nici măcar o vină.

Recomandările mele sunt simple: să vină cu garanție, să nu fie lovit la colțuri și de preferabil nici zgâriat. Să ceri cartea tehnică și garanție la 5 ani, că așa se dă acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.