De ce e Olivia Steer mai nocivă ca Nicolae Guță

Comparația pare dură pentru că nici nu s-a împlinit un an de când Nicolae Guță își bătea una dintre iubite în platoul unei celebre emisiuni de (mare) divertisment. Dar cred că e nevoie să plasăm această comparație între un personaj urât de o mare parte din populație și o tănțică speriată de prospecte și cu prea mult timp petrecut pe internet.

Nicolae Guță este incult. Dar nu este un prost. Cel mai probabil, dacă-i spui lui Nicolae Guță că vaccinul îi ține familia în viață, o să spună că vrea 10, din seringi suflate cu aur. Asta nu-l face o oaie obedientă și naivă, ci un om conștient de împrejurări. Poate că nu știe Guță de corporațiile farmaceutice și gafele făcute de ele de-a lungul istoriei, dar Guță știe că nu știe multe și lasă specialiștii să vorbească în numele lui. Guță e un lăutar și asta-i tot ce trebuie să facă.

Olivia Steer, sub această mantie de mironosism, privire de mamă virgină și soție de vedetă simpatică, varsă idei paranoide în spațiul public. Și ghici ce? Lumea le crede. Pentru că oricum sunt mulți speriați de bombe pe planeta asta, dar dacă-ți mai spune și o figură cvasi-importantă ceva te-ai udat la neuroni.

Deja numărul părinților care nu-și mai vaccinează plozii este îngrijorător. Ne îndreptăm vertiginos spre un luminat secol XIV. Sunt sigur că Olivia merge zilnic în pădure să culeagă ingrediente cu druizii și să fiarbă în cazanul ei poțiuni magice, vindecătoare de blenoragie, autism și cancer metastazic.

Eu nu vă spun să vă vaccinați copiii. Nici să n-o faceți. Dar cifrele sunt evidente. De când Nicolae Guță n-a încurajat pe nimeni să nu-și vaccineze copiii n-a murit nimeni. De când Olivia Steer a spus că nu-i bine să-i vaccinăm, au murit vreo 3. În momentul ăsta Nicolae Guță e mai benefic societății cu 3 vieți. Poate că Guță stă la baza unei societăți de asistente TV și gelați analfabeți, dar Guță e mai pro-viață decât Steer. Și Pro-Vita.

Partea proastă e că pe Guță îl mai poți civiliza. Îl pui să plătească taxe și impozite, îl forțezi și-o s-o facă într-un final. Dar pe Olivia Steer n-o poți convinge că-i o paranoică. Așa e ea din cauza unui vaccin făcut în copilărie.

Acestea fiind zise, când mai spuneți că manelele și maneliștii sunt cel mai rău lucru din România să vă gândiți că undeva într-o bucătărie există o duduie care face găluște de caju și supă de păpădie africană și influențează oameni să nu-și vaccineze copiii pentru că Evul Mediu a fost cea mai tare perioadă a omenirii.

P.S. – cât mai durează până când Olivia Steer o să spună că prezervativele au provocat apariția HIV/SIDA?

Dacă ți-a plăcut… știi ce ai de făcut. Vaccin. Și să te abonezi. Dar vaccin înainte.

[subscribe2]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.