Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Daniel, nu-i lăsa s-o facă mai mare!

Să-l tragă cineva repede de rochie pe preafericitul Daniel. E groasă! Nu coada la moaște, ci situația cu Catedrala Mântuirii Neamului. Riscă să nu mai fie cea mai mare catedrală ortodoxă din lume. Chiar așa, ne batem joc?

Rușii vor să construiască o catedrală mult mai mare, una de 25 de etaje în care să încapă 37.000 de credincioși în același timp.

Daniel, ce moaștele mă-sii facem?

Atât avea și poporul ăsta blestemat și cătrănit: iluzia măreției din beton și tencuială. Dacă nici cu asta nu ne ridicăm deasupra lumii ne merităm soarta de nație fără noroc.

Repede, trebuie să facem ceva catedralei s-o aducem la standarde imposibil de egalat. Măcar pentru 50-100 de ani. Firea, Orban, toți, donați repede din bugetul țării pentru încă 15 etaje mântuitoare și poate extindem catedrala astfel încât să acopere și Palatul Parlamentului. La naiba, hai să acoperim tot orașul sub o cupolă aurită. N-o să ne mai plouă niciodată și o rezolvăm și cu deszăpezirea.

O să fie îngrozitor de rușinos să n-o avem pe cea mai mare. N-am cuvinte prin care să-mi exprim deznădejdea că peste ani n-o să ne putem demonstra impotența (pe toate planurile) având cea mai mare catedrală ortodoxă din lume. Neputincioși și fără locul 1 în topul grandomaniei e prea mult.

Daniel, fă ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.