Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Craiova vs. CFR Cluj + Rețetă de wurșt cu ceapă caramelizată

De când sunt freelancer (casnic cu Word și Excel deschis pe laptop) am descoperit că-mi place să gătesc. Am dat de niște rețete interesante pe net, am început să mă joc cu tot felul de condimente, cărnuri și legume și acum sunt fericit că de ziua mea femeia s-a gândit să-mi susțină noul hobby cu un set de cuțite profesionale [glumă despre faptul că-i din Craiova] ca să nu mă mai chinui să tai julienne cu imitația cumpărată cu 20-30 de lei.

Vorba aia, dai un ban dar tai cărămidă, armătură de oțel, cutii de tablă ș.a.m.d..

Aseară am zis să ne uităm la Craiova vs. CFR Cluj (hai să nu discutăm despre care-i adevărata „Craiova”) și să gătim niște „wurști” cu ceapă caramelizată. Am pus wurști în ghilimele pentru că nu-s d-ăia de la mama lor (cum am mâncat în Tg. Mureș la Bear King), ci niște polonezi de la Mega Image. Lasă, nici fotbalul românesc nu-i 100% ce trebuie, improvizăm.

Să vă prezint titularii a.k.a. ingredientele (și totalul – prețurile sunt de la Mega):

  • Cârnați polonezi de la Meda – 12,18 lei;
  • 4 baghete albe/negre cu semințe – astea parcă erau 1 leu și ceva/bucata;
  • Un muștar franțuzesc de la Kamis – 4,31 lei;
  • Brânză cu mucegai de la Gran Bavarese (poți și cu alta, eu asta am găsit) – 7,30 lei;
  • Ardei jalapeno de la Olympia – 8,14 lei;
  • 2 cepe roșii (poți și cu albă) – sub 1 leu;

Total: vreo 38 de lei pentru 4 bucăți.

Dar de reținut că am rămas cu mai mult de jumătate din muștar, n-am folosit toată brânza cu mucegai, despre ardei nu mai vorbesc. Pentru alte rețete.

Am început găteala în forță, ca echipa lui Bergodi.

Pentru început m-am apucat de caramelizat ceapa. Sunt câteva variante pe net despre cum să faceți asta, eu merg pe un clasic: tai ceapa subțire, pe semicerc cum încercau oltenii în prima parte a meciului să spargă apărarea clujeană, o pun în tigaie cu ulei și aștept puțin. Apoi pun o lingură de zahăr brun (pe ăsta nu l-am mai pus la costuri, faceți și voi un calcul cât e o lingură de zahăr brun). Amestec și las să-și facă treaba. Durează vreo 10 minute. Cam cât să se încălzească Dan Nistor și să prindă un șut frumos de la distanță, fix în plasa lui Arlauskis.

1.0 pentru Craiova și ceapa-i gata.

În paralel, în altă tigaie, pun polonezii. Îi crestez puțin și îi las să se perpelească precum Ciprian Deac în prima repriză când nu reușea să tragă echipa după el. Omul era peste tot: și-n apărare, și-n atac.

Până la golul egalizator am făcut buzunar baghetelor și am pus în ele 1-2 lingurițe de muștar (și puțin sos de burger de la Hellmann`s. Mai aveam în frigider. E vreo 8 lei).

Cade golul lui Vinicius precum „wurștii” făcuți (nu arși) în baghete. Apoi vii repede cu jalapeno tăiat mărunt, brânza cu mucegai (fărămițată) și peste pui ceapa caramelizată. Presezi puțin (mai mult ca Universitatea după 1-1) ca să nu-ți cadă pe lângă când mănânci și servești cu o bere (am ales Bucur brună – 3,69 lei).

Apoi te uiți ghiftuit cum Craiova mai primește două goluri și fotbaliștii olteni joacă de parcă ei au băgat două baghete cu „wurșt” și o bere. Koljici, Cicâldău și Mihăilă sunt precum sumacul, anasonul și chimionul pentru rețeta mea. Adică inexistenți și inutili. Poate în altă combinație, dar nu azi.

Prin minutul 60 intră și Andrei Ivan la Craiova.

Era și păcat să nu joace din moment ce și-a făcut freza aia fancy, păr alb ca fașionistele cool de pe Instagram. A stat mai mult pe jos, prăvălindu-se la fiecare contact. Probabil au mâncat și clujenii ceapă înainte, altfel nu-mi explic.

Meciul se termină cu CFR campionă și câțiva fotbaliști de la Craiova în lacrimi, plângând peste mâinile tatuate până la genunchi. Nu știu, eu cu burta plină și o bere la bord cred că dacă stăteau mai mult să se antreneze și mai puțin în salonul de tatuaje poate jucau mai bine. Cine știe…

Concluzia e că-i mai simplu (și ieftin) să-ți faci ceva bun de mâncare decât să pierzi campionatul.

Ne revedem cu alte rețete și recenzii.

P.S. – data viitoare încerc să fac și o poză dish-ului.

2 răspunsuri

  1. Cred personal că e cea mai bună postare din ultimele săptămâni.
    P.s.: sunt din Craiova ,dar nu urmăresc fotbalul românesc.

  2. Wow nu știam că poți scrie și vesel :). Gg. Habar nu am de fotbal dar funny paralela cu gătitul. Postarea asta are o energie super bună, e funny într-un mod inocent, așa…cute. Felicitări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.