„Cel mai frumos balcon” văzut dintr-o groapă

N-ai timp să citești? Ascultă:

Un drum Craiova – București durează aproximativ 2 ore și 30 de minute. Asta dacă-i dai blană. Dacă mergi „cum se merge” ajungi să faci puțin peste 3 ore. Dar cu pedala apăsată de parcă ai mustața lui Dragnea sub picior scoți un timp bun.

2 ore și 30 de minute. Până la intrarea în București.

De la intrarea în București și până-n capătul celălalt al orașului, unde mai locuiesc unii oameni, poți să faci și două ore. Pe testate și întâmplate.

Și pe când o să stai tu cu orele în traficul de capitală, mai mare dragul să te uiți la balcoane. Și nu d-alea, că nu-și permit toate și nu suntem la Mamaia, ci balcoanele blocurilor. Tanti Firea a dat verde concursului cel mai frumos balcon”.

Probabil că duduia primar se va plimba cu trancariciul prin oraș și va admira spiritul decorativ balconistic al orășenilor. O și văd, la semafor între claxoane și flash-uri, complimentând blocangii cu gust: Vai, ce frumos se văd mușcatele alea la geam. Și uite, aici pe stânga o doamnă a pus labium purpureum în ghivece. Și-n retrovizoare se citește un scris pe balconul unei familii… e făcut cu luminițe de iarnă… EIUM AERIF? Cred că-i ceva în ebraică. Ce oraș tolerant și multicultural avem!”.

În esență, concursul cel mai frumos balcon” nu-i o idee rea.

Sună chiar bine. E genul de lucru care-mi imaginez că se-ntâmplă de 100 de ani în orășele germane sau provincii franceze. Doar că acolo orașele sunt civilizate, au probleme stringente rezolvate și-și permit luxul balcoanelor frumoase.

La noi, când stai 2 ore în trafic, faci ciroză pe sistem nervos în fiecare zi, poluarea se adună în gât și plămâni și rupi mașina-n gropi, ultimul lucru de care-ți mai pasă e cum își decorează bucureștenii balcoanele.

Sunt super. Florile arată bestial lângă tencuiala căzută.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: