Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ce salariu are pupincurismul?

Acum că s-au liniștit cu toții și a dispărut valul de karma-caterincă îndreptat spre „Protestului Antena 3”, să vorbim puțin despre prețul/salariul pupincurismului.

Evident că pe scena aia din Piața Constituției au urcat și jurnaliști buni și oameni decenți. Era greu să-i vezi de buzele țuguiate ale lui Gâdea, ori de dansatoarele lui Cerebel, dar erau acolo.

“Păi și atunci de ce erau acolo dacă sunt jurnaliști buni și oameni de seamă?”. Pentru că acolo lucrează. Din fabricile de jurnaliști, că facultăți nu mai sunt de mult, ies sute de pretendenți la un post de reporter, redactor, prezentator, DJ de radio, ziarist, sau mai nou asistentă TV. Și în funcție de talent, noroc, pile ajung și ei pe unde se poate. Unii, incredibil, chiar și la Antena 3.

De exemplu, stau zilnic pe site-urile de știri și-n comparație cu redactorii de la Antena 3 cei de la România TV parcă au terminat școala într-o zonă bombardată de ISIS. Atât de petarde-s unele știri și atât de prost scrise.

Da, dar Dana Grecu era în genunchi!”. Dana Grecu e un caz aparte. Ea întruchipează ce urăști mai mult la colegul tău pupincurist. Pariez că-i urâtă chiar și de colegi din trust. Ba mai mult, cred că pe la spatele ei se vorbea și se făceau pariuri “crezi c-o să plângă?”, “Siiigur. Eu pun 100 de lei că se pune-n genunchi sau recită din cartea lui Voiculescu!”.

La fel și Gâdea, Badea și mulți alții. Ăștia sunt Champions Ling, unii pupă-n Intertoto.

Răzvan&Dani? Puteai să vezi de la o poștă că se simt stânjeniți, poate d-acolo și replicile trase de păr (“n-am văzut niciodată atâția oameni”). Dar primesc bani buni pe fluturașul de salariu. Nu renunți la banii ăia pentru 5 minute de penibil. Pariez că-n cariera lor lungă vor aduna și mai multe momente penibile, dar lumea va uita de ele în detrimentul lucrurilor frumoase.

Carmen Avram? Șoc și groază-n tagma jurnaliștilor că “până și Carmen Avram” a fost jenantă. Da, și? Ea n-are rate? N-are familie? Credeți că dacă mâine vrea să plece din Antene n-o mai angajează nimeni?

Și asta se aplică tuturor. De ce? Pentru că românul uită, iartă și oricum e mai important să aduci oameni după tine, nu cum sau ce fel de oameni. Dacă mâine se proptește Badea-n față la B1 TV cu un CV pun rămășag că-l angajează. Pentru că Badea aduce fani, rating. Nu contează că a-njurat ani de zile postul. Și nu contează că unii fani vor spune contrariați că s-a vândut. Se triază, dar majoritatea urmează vedeta.

În concluzie, să nu-i judecăm aspru pe toți cei prezenți acolo. Unii erau crispați și stăteau ca la priveghi. N-aveau chef de nimic. Alții au mai plusat puțin, să dea bine la domnu’ Felix când îi urmărește la TV-ul din pârnaie. Alții au exagerat, dar nu-i ceva nou.

Oricum, dacă tu primeai un salariu frumos nu făceai la fel? Mă, sigur nu? Vrei să-mi spui că înghiți mizerii unde lucrezi pentru 1.000-2.000 lei/lună, dar când vine vorba de salarii de sute-mii de euro renunți pentru că nu vrei să te faci de râs… poftim. În trei zile nici n-o să mai auzi de protestul ăsta.

Dacă e să judeci pe cineva/ceva să te gândești la geniul diabolic din spatele fanfaronadei. Restul sunt pioni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.