Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ce meriți dacă ești prost online

Oameni proști sunt peste tot și internetul ne-a ajutat să înțelegem și să vedem că penibila expresie „numa’ în România” e o lamentare demnă de un popor care nu se mai satură de atâta condiție de victimă.

Cum internetul este o mocirlă din care rar mai răsare ceva frumos e normal să nu ne mai enervăm la tot felul de nasoale. Ne-am imunizat.

S-a umplut planeta de vlogări hapciupalitici. Dacă ești într-un autobuz aglomerat din România sunt șanse mai mari să dai de un vlogăr decât de un „Andrei”, cel mai răspândit nume de botez din țară.

Dar următoarea poveste nu ne are pe noi, românii, cap de afiș.

Povestea s-a întâmplat în Spania unde un vlogărică s-a lăsat impulsionat de faima online și setea fanilor de a vedea mizerie. Că așa-i online-ul. Îi dai un deget și-ți cere să-l bagi pe gâtul unui străin, în parc, în timp ce dansezi ca un cangur. Se numește „Challenge”.

Vlogărul ReSet, cu peste 1 milion de fani online, a fost provocat de fani să pună pastă de dinți în niște biscuiți și să umilească un cerșetor din Barcelona. Care se întâmplă să fie și român. Hai că suntem și noi în poveste.

Haha! A râs internetul, vlogărul a mai încasat niște bani buni de la monetizare + sponsori și cerșetorul a vomitat. Am putea spune că totul a fost un succes. Dacă focile de pe Youtube râd n-are ce să fie rău.

Doar că în Spania s-a găsit justiția să-l tragă de perciuni pe prepuber. Că așa e frumos într-o societate civilizată care nu acceptă să umilești oameni pentru că nu te-a băgat mă-ta-n seamă.

Așa că vedeta a primit o superbă condamnare: 15 luni de închisoare, 20.000 de euro daune de plată (prea puțin, la faima lui putea mai mult) și, „La mulți ani!”-ul de pe colivă, n-are voie social-media 5 ani.

Cred că prefera să-l lase fără toți banii, dar nu fără atenție și „fani”. Asta e o pedeapsă demnă de luat în considerare pentru toți internauții care mănâncă o pâine pe spatele celor pe care-i umilesc de dragul vizualizărilor/like-urilor. La mai multe.

P.S. – acum ceva ani am participat pentru o scurtă perioadă la un proiect care implica să fac farse telefonice. Cu provocări sugerate de „fanii” din online. Vreau să-mi cer scuze. Celor care au suportat glumele alea (unele penibile, altele meh… așa-i când asculți de online și vrei să-l fericești). Și vreau să-mi cer scuze și mie. George, să nu-ți mai faci asta. Ce dracu’?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.