Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Câte toalete școlare vom mai inaugura?

După ce săptămâna trecută un WC dintr-o școală din Piatra Neamț a fost inaugurat cu panglică tricoloră trebuie să ne punem întrebarea: câte astfel de evenimente tragicomice ne mai așteaptă?

Răspunsul e simplu: 2.418.

2.418 școli din România au toaleta în „fundul curții”.

Elevii din 2.418 școli trebuie să se dezlipească de Moromeții sau Eminescu pentru a-și trage geaca pe ei, să iasă afară din cutia de chibrit gri pe care ne ambiționăm s-o numim școală, și să-și facă nevoile precum vest-europenii acum 100 de ani. Mama lor de vestici că nu ne tratează de la egal la egal, nu?

Culmea sistemului educațional românesc: în timp ce înveți Moromeții trăiești ca-n Moromeții. Asta înseamnă școală modernă! Te introduce în poveste! Citești despre țăranii de acum 100 de ani? Trăiești ca ei!

Pe Facebook au apărut, la mișto, tot felul de evenimente-inaugurări: Autostrada Comarnic-Brașov 2028, Autostrada Târgu Mureș – Iași 2070 ș.a.m.d..

Dar până să ne bucurăm noi la autostrăzile alea demne de filmele S.F. eu propun să ne înarmăm cu răbdare (dacă mai avem de gând să stăm prin țara asta) și să ne rezervăm timp pentru alte toalete inaugurate.

De asemenea, am putea rezerva nițică panglică tricoloră și pentru alte realizări notabile: trotuare fără scuipați, semințe, rahați sau mașini, piste pentru bicicliști, benzi pentru autobuze, parcuri…

Multe lucruri de inaugurat, multă panglică de tăiat.

Dar să nu visăm cu ochii deschiși. E bine că momentan am adus micționarea (pentru unii) în anul 2018. Mai avem multe de făcut. Vreo 2.418 WC-uri de inaugurat.

România, hai că puț… poți! Hai că poți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.