Când Kanal D face mai multă treabă decât statul român

P-asta nu credeam s-o spun vreodată, dar uite că postul Kanal D e capabil de o emisiune care să mă facă să uit pentru o oră de „Mireasă pentru fiul meu”, „WowBizz” și faptul că Adelina Pestrițu e vedeta lor de soi.

Emisiunea se numește „Mamă din întâmplare” și aduce pe ecran tinerele care au rămas gravide de la 14-15-16 ani și acum sunt triste (ori complet rupte de realitate). Ce-i interesant e că show-ul n-are izul ăla de MTV în care se face bășcălie de victimă, dar nici atitudinea aia de Trinitas când caută să-ți smulgă lacrimi și ți-o imaginezi pe Andreea Marin cadorisind tânăra mamă cu lapte praf. Pur și simplu-s puștoaice-mame și un psihoterapeut (Luiza Udrea), scopul fiind de a ajuta tinerele să ducă o viață normală și să se reintegreze (acolo unde e cazul, că familia nu acceptă situația, scandaluri, alcool, abandonat, etc.). Până aici toate bune și frumoase și vă recomand frântura de mai jos în care o „mamă” de 16 ani vrea să facă niște cursuri de „meca partist” ca să-și întrețină copilul și să se mărite cu „Luci”. Care Luci nu știu unde e că n-apare. Dar mna, e soțul.

Dacă ați văzut filmul de mai sus și ați încercat și altele o să remarcați ceva scandalos de interesant. Statul oferă 800 de lei (!!!) tinerelor mămici. Foarte bine, să le dea, dacă are de unde. Ce e interesant e că statul nu se implică deloc în a soluționa probleme de ordin… să-i spun emoțional. Adică:

– X face sex cu X-uleasca și ei nu se protejează pentru că-s naivi/proști/creduli/spune-i cum vrei. „Iubita, ai încredere, eu ejaculez Robby Bubble, deci n-ai cum să rămâi gravidă”.

– X-uleasca rămâne gravidă. Dacă mai provine și dintr-o familie dereglată nu spune nimic. Speră să-i treacă sarcina ca o răceală.

– Îi spune lui X că e gravidă cu el. Nemernicul îi spune că nu-i așa, că știe el de la liceu că ea s-a coțăit cu toți. Deci nu recunoaște copilul. X-uleasca plânge. Părinții află într-un final. Scandal. Părinții X-ului nu recunosc și-și apără copilul.

– Se naște X-uleț, fără tată, cu o mamă nepregătită, într-o familie cocoșată de nervi, cu 800 de lei de la stat și FĂRĂ pensie alimentară pentru că nu-i nimeni să recunoască pruncul.

Singurul lucru pe care-l poți face e să te rogi ca X-ulescu să aibă mai mult de 18 ani, să se încadreze la sex cu o minoră și să rezolvi problema la judecătorie (alți bani, altă distracție). În rest n-ai ce să-i faci pentru că statul român nu vrea să responsabilizeze decât mamele, bărbații să-și vadă în continuare de însămânțarea prin metoda „mergi pe încredere”.

Nu-i mai simplu să existe o lege prin care să te oblige să faci testul de paternitate și apoi, dacă se dovedește că ești tatăl, să te responsabilizezi, să-ți cauți de muncă, să ai grijă de familie? Să plătești pensie alimentară dacă nu ai chef să te așezi la casa ta, dar să să nu se chinuie o singură persoană pentru o greșeală de cuplu. Plus că dacă-i p-așa, statul nu mai plătește 800 de lei, ci ar putea reduce suma la 3-400 că de restul se ocupă Tati.

E atât de simplu pentru că toată treaba-i atât de misogină și heirupistă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.