Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Biserica ortodoxă a recunoscut: Dumnezeu nu te salvează de Covid-19

Pe fondul crizei coronavirus, Patriarhia Română a emis un apel către credincioși prin care îi îndeamnă să evite puparea icoanelor din biserici dacă stau cu frica-n sân.

Ce înseamnă asta?

Pot traduce acest apel în doar două moduri:

  1. Puterea divină e în vacanță

Gata. Dumnezeu te ajută când vine vorba de alte boli (cancer, lupus, blenoragie), să promovezi examene, să ai noroc la Loto (dacă freci biletul de icoană), dar când vine vorba de coronavirus se termină tolba cu minuni. E ca-n reclamele la detergent. „Curăță 99% din pete”. Dumnezeu nu poate s-o curețe p-asta cu Covid-19.

Ăsta e cel mai clar mesaj transmis.

Până acum preoțimea se bătea cu pumnul în sutana cusută cu fir de aur că interiorul bisericii e ferit de cele lumești, virușii nu stau pe icoane, lingurițe de împărtășanie și patrafir. Acum câțiva ani a fost o dezbatere interminabilă despre cum puterea divină sterilizează lingurița împărtășaniei la o sutime de secundă după ce a fost atinsă bucal de către un bolnav (din păcate lingurița nu vindecă și bolnavul, doar îl umple de sângele lui Iisus).

Când le spui oamenilor să nu se atingă de icoane, de teama/ipohondria virusului e ca și cum le-ai spune sincer „bă, e posibil să luați un virus că Dumnezeu nu… știți?”.

2. BOR se opune creației divine

Dacă e plan divin ca oamenii să se îmbolnăvească? Dacă așa a scris Dumnezeu și a plănuit să i se îmbolnăvească followerii pupând icoane în biserică? Să fie Covid-19 un nou mod prin care tatăl ceresc vrea să curețe lumea de păcătoși, ca-n ploaia lui Noe? De ce se opune BOR-ul creației divine? Nu-i asta blasfemie?

Prea multe întrebări, dar un răspuns e sigur și parafat de biserică: icoana nu te salvează de coronavirus. Poate de divorț.

4 răspunsuri

  1. am avut o discutie pe aceasta tema cu un preot … a spus ca d-zeu salveaza sufletul , nu corpul …ce sa i mai spui ? au cate o vrajeala la orice le spui …interpreteaza aberatiile din biblie cum le convine …

  2. Daca Dumnezeu vindeca doar sufletele, de ce preotii fac rigaciuni pentru vindecarea bolilor, pentru bunastare, etc. E destul de contradictoriu acel preot.
    De fapt, pare o imensa escrocherie

  3. O da pe aia cu „sufletul” de parca stie ce vorbeste.. Nu zicea alt preot ca Dumnezeu ne ia cand ne e scris sau cand vrea El? Daca COV-19 e sfant de ce nu ii fac si icoana precum talpa maicii domnului? Merge de un marketing zic!

  4. Vezi ca s au sucit.Au mai dat un comunicat in care spun ca primul era pt mai putin credinciosi iar totul ramane cum am stabilit,gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.