Georgeisme
Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

„Bărbatul tre’ să cace bani”

Am fost indus în eroare până la prima constipație. Mult timp am crezut că doar doamnele și domnișoarele sunt constipate. În majoritatea reclamelor ele sunt victimele problemelor gastro-intestinale. Bărbații fac pipi des, doamnele stau degeaba pe WC. Nu știți? Era și reclama aia la iaurt, și dacă nu te ajuta în 14 zile primeai banii înapoi. Nu-mi dau seama nici acum cum funcționa asta. Te duceai la magazin, puneai o pungă pe tejgheaua vânzătoarei și spuneai „Ce căcat e ăsta? Păi în reclamă spunea c-o să dau din buric și… vă place ce vedeți?!”.

Trecând peste cele de mai sus, să ne concentrăm puțin asupra următorului stereotip de gen, elucubrație emanată de unele doamne și domnișoare: bărbatul trebuie să cace bani.

Adică să-i facă.

N-o să auziți fraza asta din gura unui bărbat. Că noi ne știm rolul. De când am coborât din bananier și am intrat în prima peșteră știm că trebuie să „căcăm”  carne de mamut/pești/galbeni/marafeți/bani/Audi/vilă cu piscină. Ce nu știu femeile este că bărbații, oricât de șocant ar părea, n-au o lampă magică-n fund. Nu există un Zân mic lângă prostată, sus pe colon, pe care dacă-l trezim dimineață cu degetul o să ne îndeplinească toate dorințele și cu o simplă strofocare colorectală o să îi punem domniței în față o bijuterie de mii de euro. Sau…? Oare există? D-aia se duc unii să-și „verifice prostata”? Dacă-și activează Zânul?

Evident că o femeie întreagă la cap (și-mi asum diagnosticul) n-ar spune niciodată unui bărbat că rolul lui sau al tagmei e să defecheze valută. Mai ales în acești ani glorioși în care femeia nu mai trebuie „să stea doar la cratiță”. Dacă femeia s-a putut rupe de oale și nu-i mai spune nimeni că-i o tută care nu știe să coase un nasture, fiind prea ocupată să fie bijnisswoman 24/7, e normal să nu mai avem aceleași pretenții de la bărbați.

Și nici nu vreau să încep discuția despre „egalitatea de șanse”!

Curios că într-o lume în care toată lumea se plânge de discriminare și sexism nu zice nimeni nimic despre angoasa și anxietatea provocată bărbaților de aceste muieri nesătule de statut și bunuri. Poate că tu n-ai o problemă cu faptul că iubita ta câștigă mai mult ca tine, fiind un cuplu – nu un „Ea și Grivei”, dar undeva există un amărât care din motive ciudate (dragostea?) face urticarie de rușine și jenă că amureaza lui câștigă dublu și îl trage de urechi pentru asta.

Poate că d-asta apar femeile în reclamele cu și despre constipație. Poate că ar trebuie să „cace” și ele bani. Dar nu iaurtul e secretul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.