Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Bărbații ascultă Magic FM?

Ați auzit vreodată un bărbat să spună: „iubire, dăm drumul la Magic FM să ascultăm niște colinde și triluri crăciunistice, dulci precum turta dulce cu scorțișoară și senzația de ciorăpei pufoși sub păturicuță”?

De când ne dăm ceasurile la ora de iarnă și încep hypermarket-urile să te invite la cumpărături compulsive pe ritm de colinde, Magic FM își schimbă playlist-ul. Închid folderul cu ABBA, Cohen și alte evergreen-uri și-l deschid pe ăla cu 70 de piese cu și despre Crăciun.

Sunt mitocan.

Magic FM „nu pune doar evergreen-uri băi Bonea”, dar pentru mine Magic FM e penultima stație spre Național FM și universul șlagărelor românești.

Și știu că n-au doar 70 de piese despre Crăciun. Au un milion de piese în care se vorbește despre „magia crăciunului”, „să fim mai buni” și „rahaturi în viață/ noi ne dăm pe gheață”. Știu, știu!

Dar mie nu-mi place ipocrizia asta. Poate că perioada asta ar avea un aer mai festiv dacă nu ne-am sugruma cu atâta roșu oriunde, colinde peste tot, Moși atârnați de orice, Hrușcă, Bănică și brazi. Cum să-mi doresc să mai sărbătoresc ceva, orice, dacă toată lumea pare că sărbătorește pentru mine.

Revenind la Magic FM.

Piesă despre Crăciun, după piesă despre Crăciun, după altă piesă despre Crăciun… dar ajunge bă! Îmi place faptul că vă autointitulați „Radioul lui Moș Crăciun”. Nu concep un Moș Crăciun atât de narcisic și autosuficient care să vrea să asculte o lună întreagă DOAR piese despre el.

Cum de n-ați făcut un jingle plecând de la chestia asta? „Salut, sunt Moș Crăciun și tu asculți radioul meu. Piese despre mine, concursuri despre mine, totul despre mine. Hahaha și Hohoho, eu sunt buricul!”.

Și atâta mușineală și dulcegăreală. Ajunge! Urlă pancreasul și se dă nivelul insulinei peste cap. Și dacă mai aud UN SINGUR colind cântat de vreuna care-și face vara videoclip în chiloți… Și nu cred că e o chestie de masculinitate, dar statisticile nescrise arată că toți bărbații își dau ochii peste cap când consoarta spune „dă pe Magic FM să ascultăm niște colinde”.

Ca să nu mai spun că Liana Stanciu îmi este de departe cea mai antipatică din FM-ul românesc. Ok, recunosc, pentru faptul că sprijină Coaliția pentru P*la-np*zdă, dar are și un fel de a spune lucrurile și o mămoșenie în glas.

Vă spun eu sigur, Moș Crăciun nu vă ascultă!

Sigur e pe Rock FM unde dă din barbă, ori pe Dance FM, dansând pastilat și cu un deget în aer. Dar la cum se anunță vremurile ascultă Digi FM, ori alt post de știri. Așa mai află și el care-i starea țării, unde să mai aducă un cadou, un mandat, un gigibigi.

P.S. – vă mai amintiți știrile alea alarmiste de acum câțiva ani în care se spunea că dacă pui piese de la AC/DC să cânte invers vei auzi o incantație satanică? Am făcut un experiment cu vocea Lianei Stanciu. Ce am aflat e cutremurător!

magic fm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.